Först i USA med fossilfritt stål i kommersiella fordon

SSAB och Oshkosh Corporation blir först i USA med att använda fossilfritt stål i kommersiella fordon.

Luleå 21 september 2022 08:24

SSAB inleder ett samarbete om fossilfria ståltillämpningar med Oshkosh Corporation, en ledande innovatör inom uppdragskritiska fordon och utrustning, inklusive karosser till tunga lastbilar, brandutrustning, tillträdesutrustning och andra speciallastbilar. Det skriver SSAB i ett pressmeddelande.

Oshkosh Corporation kommer inledningsvis att använda det fossilfria stålet för att utveckla prototyper för avancerade, miljömässigt hållbara sopbilar, och planerar framtida forsknings- och utvecklingsinitiativ för flera produktlinjer för kommersiella fordon.

– Vi är mycket glada över att kunna välkomna Oshkosh Corporation till vår partnergrupp. De är först i USA med att ta fram prototyper för kommersiella och industriella fordon i fossilfritt stål. Efterfrågan på fossilfritt stål fortsätter att öka globalt. Det här steget bekräftar vårt åtagande för att mildra effekterna av de globala klimatförändringarna, vilket vi gör genom att samarbeta med framåttänkande organisationer runt om i världen för att genomföra branschledande förändringar, säger Martin Lindqvist, vd och koncernchef för SSAB. 

– Att skapa en mer hållbar framtid är centralt för vår strategiska vision. Som ledare och innovatör inom våra industrisektorer är Oshkosh Corporation stolta över att samarbeta med SSAB i detta globala initiativ, som ett nästa steg i vår strävan att leverera högpresterande och mer hållbara produkter till våra McNeilus Truck and Manufacturing-kunder, säger Brad Nelson, vd för McNeilus Truck and Manufacturing och Senior Vice President för Oshkosh Corporation.

SSAB levererade det första stålet tillverkat av vätgasreducerat järn 2021 och har som mål att leverera fossilfritt stål till marknaden i kommersiell skala under 2026.

Oshkosh Corporations

Oshkosh Corporations hållbarhetsåtgärder innefattar arbetet med att minska ”användningsfasens” utsläpp av sina produkter genom högre bränsleeffektivitet, användning av alternativa bränslen och elektrifiering. Alla produktlinjer erbjuder eller håller på att utveckla alternativa drivlinor, inklusive helt eldrivna, hybrid- och naturgasdrivna lösningar som minskar koldioxidavtrycket.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa