Grunden till att sälja fastigheten uppstod när BBks ordförande Olle Lindström, moderat politiker, föreslog att kommunen skulle köpa anläggningen. Kommunstyrelsen tog också ett beslut om fastighetsaffären. Nu blev det ingen affär efter att föreningen i juni avbröt försäljningen. Anledningen är att det fanns politiska viljor om man skulle sälja eller inte och BBK ville inte bli inblandad i diskussionen.

Läs mer: Lindström vill att kommunen köper Rågraven.

Läs mer: Strömbäck varnar för ett nytt Snabelhus

Artikelbild

| Sture Nordmark, som spelat fotboll i BBK erbjöd sig att köpa anläggningen för att den inte skulle falla i fel händer. "

Läs mer: Vi vill inte sälja Rågraven

Läs mer: Nu är Rågraven såld

Men nu är anläggningen såld. Det är företagaren och entreprenören Sture Nordmark som slagit till och köpt träningsanläggningen. BBKs styrelse är enig om försäljningen. Enligt försäljningsavtalet så har föreningen BBK sålt anläggningen till Nordmark för två miljoner. En halv miljon ska läggas först som kontant handpenning och de resterande 1,5 miljoner i betalning regleras under 2018.

– Ja, jag är den nya ägaren. Vi skrev nyligen under avtalet, säger han.

Marknadsvärdet bedömdes vara 2,1 miljoner på grund av strandläget.

– Jag tycker också anläggningen är värd två miljoner, säkert mer, säger Nordmark.

Målet är att börja rusta upp avloppsledningarna som även var ett av de kända problemen när anläggningen skulle säljas och snygga upp fastigheten under hösten. Det finns en del upprustningsbehov.

Nordmark är dock lite förtegen vem som ska använda anläggningen

– Ja, jag vet nog vad jag ska ha den till. Men det vill jag nog behålla ett tag till så att de som kanske ska vara delaktiga blir informerade. Som entreprenör och visionär ligger man lite långt före, säger Sture Nordmark.

Varför köper du?

– Jag tycker att det är viktigt att anläggningen drivs av en bodenföretagare. Vi har lagt ned så mycket tid på anläggningen under flera år jag och Kalle Bergdahl. Jag känner själv för föreningen och det sticker i hjärtat om anläggningen skulle försvinna från oss.Jag beslöt då för att köpa den. Det finns också möjligheter för BBK att vara delaktiga och vara kvar där. Det gäller alla idrottslag i vår region, säger Sture Nordmark.

Ska det bli en idrottscamp?

– Nja, jag säger inget mer. Vi utesluter ingenting, säger Nordmark.

BBKs ordförande Olle Lindström är lika glad över fastighetsaffären.

– Jag tycker det blev en bra lösning. Sedan är Nordmark fantastiskt på det sättet att han har ju varit med i BBK och spelat fotboll och är en riktigt grön BBK:are. Han ville att Rågraven skulle finnas kvar i BBK-familjen. Därför ställde han upp på försäljningen. Vi hade en annan köpare också, som ville stycka av tomter vilket skulle ha gett mer betalt. Men det var bättre när Nordmark erbjöd sig köpa anläggningen.