Stort intresse för radhus nära nya centrum

Nu närmar sig byggstart för de första radhusen i nya Kiruna. Husen kommer att ligga ungefär en kilometer från nya centrum och intresset är stort.

Kiruna kommun 21 november 2019 19:05

Det handlar om 18 bostadsrätter i form av radhus som kommer att ligga intill Kurravaaravägen, bara en liten bit ifrån det område dit man flyttat kulturbyggnader. Radhusen kommer att byggas i två plan och vara 115 kvadratmeter. Priset är 2 248 000 kronor, avgiften per månad 4686 kronor.  Projektet drivs av Eksjöhus och Titan Bygg. 

Säljstarten var den 30 oktober och under onsdag kväll hölls ett informationsmöte. 
– Tre är redan inbokade. Man skriver först ett bokningsavtal och 70 procent av radshusen måste vara bokade innan de börjar byggas, säger Lena Niemi, ansvarig mäklare hos Jonas Nilsson fastighetsförmedling. 
18 sällskap hade bokat in sig på informationsmötet, ungefär 35 personer kom dit. 
– Det känns som att det är ett stort intresse, bostadsbristen är enorm och läget på de här bostadsrättsradhusen är bra eftersom vi har nya centrum som komma skall, säger Lena Niemi. 

Hon menar att det inte är så vanligt att nybyggnationer sker i Kiruna. 
–  Det är första gången det blir bostadsrättsradhus i det här fallet, det är inte ett hus och det är inte vanliga bostadsrätter. Det är som att man bor i ett hus men det är en bostadsrätt. 
Även juridiska personer kan köpa husen. 
– Det tycker vi är bra, vi har många företag i stan som har problem med att hitta boende till sina anställda. Vi märker att flera köper upp hus och har till anställda eller hyr ut till andra som har anställda. 
Inflyttning är planerad till juni 2021. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Selberg nöjd med LKAB:s nya besked

Selberg nöjd med LKAB:s nya besked

Hotellet växer fram: "Sanningens ögonblick är nära" ✓Fasaden – hyllning till Kebnekaise ✓Kirunabornas vardagsrum

Hotellet växer fram: "Sanningens ögonblick är nära" ✓Fasaden – hyllning till Kebnekaise ✓Kirunabornas vardagsrum