"Det var värt resan till hundra procent"

Efter 17,5 timmar på tåget från Stockholm nådde Simon Lillbäck och Matteus slutmålet som var Röda korsets butik i Kiruna.

Kiruna kommun 8 januari 2020 17:30

Borttappade paket som av någon anledning inte kan levereras till beställaren hamnar slutligen i Kiruna. Efter några månader utan att någon har gjort anspråk skänks innehållet till välgörenhetsorganisationer. 

Närmast är Röda korsets butik i Kiruna och Matteus Ireblad och Simon Lillbäck har åkt tåg från Stockholm enbart för ett besök. 

– En kompis fick tillbaka en av posten borttappad jacka som hade hamnat här. Efter att tagit reda på hur det kom sig tänkte vi att det verkligen kan finnas bra saker, och att vi måste hit. Andra organisationer kan få paketen, men måste då betala frakten, säger Matteus Ireblad. 

Båda har ett intresse av vintage och second hand-kläder, säger Simon Lillbäck.

– Vi har en lördagstradition att gå runt i olika second hand-butiker efter morgonkaffet. Det här var att ta det ett steg längre, säger Matteus Ireblad. 

Inköpen är framförallt till dem själva och familjerna, men en del säljs. 

– Om man hittar en Louis Vuitton-väska och kan köpa den för 500 kronor, men kan sälja den för strax under 5000 kronor efter att ha kontrollerat äktheten. Men det är inte för pengarna vi gör det, man träffar vänner längs vägen och det blir som en resa, säger Matteus Ireblad.

Bland fynden finns bland annat smycken, ett par nya UGG:s för hundra kronor, som kostar 2000 kronor i en vanlig butik och kläder från exklusiva märket Philipp Plein. 

– Det var värt resan till hundra procent, säger Simon Lillbäck och Matteus Ireblad. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa