"Att vara störst är glädjande"

På fem år har HusmanHagberg i Kalix vuxit och gått från en anställd till fyra – och har utrymme för ytterligare en medarbetare.

Kalix 2 februari 2022 16:00

För fem år sedan blev Anne-May Kara franchisetagare för HusmanHagberg i Kalix som har gått från att vara en relativ nykomling på marknaden till att hantera 65 procent av marknaden.

– Vi har haft fem enastående år på Kalix bostadsmarknad, säger Anne-May Kara.

Hon började som enmansföretagare men växte snabbt ur kostymen. I dag har företaget vuxit ytterligare. De är två mäklare, en koordinator och en fotograf och har utrymme för ytterligare en kollega.

Rätt person på rätt plats är viktigt för Anne-May Kara.

– Vi säljer många bostäder varje år och en grund för att det ska fungera är det team vi tillsammans bildar på kontoret, där var och en har sin uppgift. Någonting av det viktigaste på en arbetsplats är att ha roligt på jobbet och tillsammans med sina kunder. Det har vi.

Teamkänsla, uppdelade ansvarsområden och en mix av personligheter som kompletterar varandra och har roligt tillsammans ser Anne-May Kara som framgångsfaktorerna för företaget.

– Vi har stadigt vuxit sedan starten och är nu marknadsledande på orten. Att vara störst är glädjande och ett fint betyg på det arbete som läggs ned, säger Anne-May Kara.

Anne-May Kara är också nöjd med samarbetet med HusmanHagberg och nyligen förlängde hon sitt franchiseavtal med mäklarkedjan. Hon betonar vikten av stödet från kedjans huvudkontor och lyfter teamet i Kalix som viktiga komponenter för att företaget nått positionen som marknadsledare i området.

– Att jobba som mäklare i Kalix är otroligt roligt och givande. Mäklarbranschen är utmanande om man gillar sälj, variation och kundmöten. Sedan är det extra spännande att vara på en ort med framtidstro som även visar sig i stigande bostadspriser. Jag har bott här i snart 25 år och jag älskar Kalix.

Anne-May konstaterar att hennes hemort är under stark utveckling.

– Kalix är en mindre plats med lugnare tempo, samtidigt med ett stort utbud av aktiviteter, närhet till naturen och skärgården, bra butiker, restauranger och caféer, allt bara ”fem minuter bort”. Människorna är öppna och välkomnande. Det är lätt att trivas i Kalix och jag är gärna delaktig i att marknadsföra allt som är bra hos oss.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa