"Varje dag är det någon aktivitet för barnen"

Under sportlovet beger sig många till fjällen eller närliggande slalombackar. I Kåbdalis får besökarna prova en hel del aktiviteter under veckan. "Vi har ett sportlovsprogram", säger Johan Gunnarstedt, vd för Kåbdalis skidliftar.

Kåbdalis 7 mars 2022 09:00

Hur känns sportlovet i Kåbdalis?

– Det känns väldigt kul att vi får ett normalt sportlov igen efter två corona-år. Afterski, godisregn och aktiviteter för barnen är tillbaka, säger Johan Gunnarstedt, vd för Kåbdalis skidliftar.

Vad är nytt för i år?

– Vi har en backe till i år. Den har högsta svårighetsgrad. Den är egentligen till för världscupslagen när de är här och tränar, men vanliga åkare kan se det som en utmaning att åka den. Den slutar i parkområden med hopp.

Hur ser veckan ut?

– Vi har ett sportlovsprogram. Varje dag är det någon aktivitet för barnen i backarna eller närområdet. Sedan har vi två restauranger som är öppna under lovet och vi har dragit i gång after ski sedan några veckor tillbaka, säger han och fortsätter:

– Sedan kan man fiska på Kåbdalis sjö.

Hur ser det ut med boende hos er nu?

– Det har byggts en del lyxiga lägenhetsboenden i backen. I Kåbdalis råder byggrush, vi är uppe i 500 bäddar, till nästa år finns ytterligare 200 med ski in/out. Till påsk släpps ytterligare ett fritidshusområde. Kåbdalis ska vara det naturliga resemålet för alla Norrbottningar som älskar allt vad man kan göra på snö.

Hur är läget annars i Kåbdalis?

– Vi skattar oss lyckliga att befinna oss långt från Putin och njuter av allt roligt man kan hitta på under vintern, säger Johan Gunnarstedt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa