Jaxal kan vinna internationellt pris

Jaxal AB i Övertorneå är en av de företag som nominerats till Norrbottens Handelskammares internationella pris ”The Arctic Sweden International Business Award”.

26 april 2017 07:30

Företaget Jaxal är den enskilt största tillverkaren av släpvagnskåpor i Europa. 70 procent av företagets omsättning 2016 gick på export till Finland, Norge, Estland, Nederländerna, Tyskland och Österrike. I dag har de 33 anställda och ambitionen att anställa unga kvinnor och män i Övertorneå eftersom de vill se en levande bygd även i framtiden.

– Det känns väldigt bra att bli nominerad till det internationella priset och alltid häftigt att bli uppmärksammad. Jättekul för hela personalstyrkan då vi har gjort denna resa tillsammans, säger Håkan Jakobsson, vd och ägare i ett pressmeddelande.

Han fortsätter.

– Allt det vi tillverkar i Övertorneå exporteras och det ger hela tiden pengar till kommunen då vår verksamhet växer. Vi har haft en bra lönsamhet i företaget i många år och vi ser en fortsatt ökad efterfrågan av våra produkter.

Fyra nominerade företag kommer att utses som kandidater till priset utifrån fyra regioner i Norrbotten. De fyra regionerna är uppdelade efter Kiruna/Gällivare/Jokkmokk, Pajala/Övertorneå/Överkalix/Haparanda, Arvidsjaur/Arjeplog och Luleå/Boden/Piteå/Älvsbyn/Kalix. Vinnare tillkännages av Norrbottens Handelskammare den 11 maj på Business Evening i Luleå.

– Jaxal är en värdig kandidat till The Arctic Sweden International Business Award, säger Susanne Wallin, vd på Norrbottens Handelskammare.

– Företaget har genom export och import utvecklat en lönsam verksamhet och de har stor betydelse för Norrbottens fortsatta tillväxt, fortsätter hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kent Vikström