Iraj kan vinna folkets pris

Restaurangägaren Iraj Rahmani har nominerats i kategorin "Folkets företagare" inför Luleå Business Awards Gala night. "Det betyder mycket", säger han om nomineringen.

1 oktober 2019 13:52

Iraj Rahmani är för många Luleåbor känd som den tidigare ägaren av pizzerian Miss Mac på Tuna och Palma Pizzeria, strax utanför Luleå centrum. I dag driver han restaurangen Salt och peppar i Gammelstad.

Nu har han nominerats i kategorin "Folkets företagare".

– Det låter bra. Jag har inte varit nominerad tidigare. Det betyder mycket. Jag blir glad och varm, säger Iraj Rahmani när han får höra att han nominerats.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Det roligaste är att få laga mat och baka pizza, det är jättebra. Träffa folk med olika åsikter, det är många som pratar med mig, jag sitter och pratar med dem också.

Vad är din drivkraft som företagare?

– Vi fortsätter att förbättra hela tiden och vill alltid framåt. Vi serverar bra mat och sallader, renkött, älg och fiskrätter. Vi har alltid bra råvaror.

Iraj Rahmani valde att lämna restaurangbranschen en kort sväng efter att han sålde Palma Pizzeria. Men längtan tillbaka blev stark.

– Jag blev less och kom tillbaka igen. Jag har fortfarande styrka och kan fortsätta jobba, sedan när jag ser att mina gamla kunder kommer tillbaka blir jag starkare, säger 62-årige Rahmani.

Vinnaren kommer att utses på Luleå Business Awards den 18 oktober.

Motiveringen lyder

"Han har funnits där med pizza, värme och omtanke för flera generationers Luleåbor. Idag levererar han frasiga bottnar som lockar pizzasugna från hela stan till Stadsötorget".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jessica Tervaniemi