Index Braille gör succé världen över

Index Braille i Gammelstad kan få internationellt pris. "Det är en ära att bli nominerad", säger Björn Löfstedt, vd.

2 maj 2017 10:46

Det handlar om det internationella priset The Arctic Sweden International Business Award som delas ut av Norrbottens Handelskammare. Index Braille tillverkar och säljer blindskriftsskrivare och är världsledande inom sitt segment. Företaget använder ny teknologi för att hjälpa synskadade världen över. 97 procent av företagets omsättning går på export till framförallt länder utanför Europa och produkterna har högteknologisk höjd men är väldigt enkla och lättillgängliga för alla människor oberoende land.

I Gammelstad har Index Braille 15 anställda och man anställer individer oberoende kön, från olika nationaliteter och med funktionsnedsättning.

– Det är en ära att bli nominerad till det internationella priset och spännande att ett litet företag som oss blir uppmärksammade, säger Björn Löfstedt, vd på Index Braille.

– Index Braille är ett fascinerande företag på många sätt. Att hjälpa synskadade människor välden över med ny och användarvänlig teknik är beundransvärt. Dessutom att den största exportandelen går till marknader utanför EU är också väldigt imponerande och en förebild för andra företag i Norrbotten, säger Susanne Wallin, vd på Norrbottens Handelskammare.

Totalt har fyra kandidater nominerats till priset, utifrån fyra regioner i Norrbotten. Index Braille har nominerats från regionen Luleå/Boden/Piteå/Älvsbyn/Kalix, Camp Ripan från Kiruna/Gällivare/Jokkmokk och Jaxal från Pajala/Övertorneå/Överkalix//Haparanda och Tentipi från Arvidsjaur/Arjeplog. Vinnare kommer att utses av en internationell jury och tillkännages av Norrbottens Handelskammare på Business Evening i Luleå den 11 maj.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sabina Nilsson