Index Braille får internationellt pris

Handelskammarens internationella pris går till Index Braille från Luleå.

11 maj 2017 21:18

När Norrbottens Handelskammare skulle utse en vinnare av det ärofyllda priset The Arctic Sweden International Business Award föll valet på Index Braille. Luleåföretaget tillverkar och säljer blindskriftsskrivare och är världsledande inom sitt område. Hela 97 procent av företagets omsättning går på export, och då framför allt till länder utanför Europa.

– Det betyder att vi gjort någonting rätt under 35 år. Mina anställda ser att vi är starka och vinnare. Jag ska fira det här genom att gå hem med min fru så småningom, säger Björn Löfstedt, vd Index Braille.

Priset delades ut under Business Evening i Luleå och motiveringen lyder: "Med en mycket stark exportutveckling, tydlig social profil och en produkt som behövs långt utanför Sveriges gränser, är årets vinnare av The Arctic Sweden International Business Award ett världsledande företag som har ett socialt engagemang samt tar hänsyn till människor och miljö. Genom att använda ny teknologi för att hjälpa synskadade världen över, bidrar företaget att profilera regionen och därmed sätta Arctic Sweden på den internationella kartan".

0920-262803

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sabina Nilsson