De är nominerade till årets Stora Turismpris

Arctic Bath är nominerade till årets Stora Turismpris. Priset delas ut till en verksamhet som på ett innovativt och hållbart sätt bidragit till att utveckla besöksnäringen.

Harads 22 september 2022 08:36

– Det är både hedrande och inspirerande att vara nominerad till det här erkända och nationella priset. Varje dag går jag och mina medarbetare till jobbet och försöker bidra till en hållbar utveckling i både samhället och i vår egen verksamhet, hälsar Klara Ranggård, hotellchef för Arctic Bath.

För att kunna vinna Stora Turismpriset måste de nominerade kunna visa att de bidrar till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen. Dessutom ska de arbeta metodiskt och målmedvetet för att utveckla, sprida och dela kunskaper och för att utveckla en hållbar verksamhet.

Årets pris delas ut enligt tre kriterier. Huvudkriterium – att pristagaren bidrar till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen. Hållbarhetskriterium – att pristagaren utvecklar metodiskt och målmedvetet en hållbar verksamhet. Kunskapskriterium – pristagaren utvecklar, sprider och delar nya färdigheter och kunskaper för att stärka besöksnäringen.

– Det är alltid lika fascinerande att ta del av de många innovativa och värdeskapande besöksnäringsentreprenörerna som bidrar till den positiva Sverigebilden i andra länder och som även bygger massor av lokal stolthet på hemmaplan. Nu håller vi tummarna lite extra för vårt läns nominerade, säger Annika Fredriksson, vd för Swedish Lapland visitors board.

Tillväxtverket är huvudman för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism som delar ut Stora Turismpriset. Priset delas ut den 30 november på Vasateatern i Stockholm i samband med konferensen Besöksnäringen på agendan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Treehotel får ny ägare: "Kommer att förvalta verksamheten med omsorg"

Treehotel får ny ägare: "Kommer att förvalta verksamheten med omsorg"