Familjeföretag mottog stipendium för sin verksamhet

Kukkolaforsen har fått ett stipendium på 25 000 kr från Sparbanksstiftelsen, Norrbotten. "Det betyder mycket", säger Johannah Spolander.

Haparanda 21 april 2022 16:00

Sparbanksstiftelsen i Norrbotten delar årligen ut fyra stipendium, ett i varje ort där Swedbank verkar i länet – Boden, Haparanda, Kalix och Luleå.

Kukkolaforsen är en av vinnarna.

– Dessa fantastiska entreprenörer är spindeln i nätet då det är en självklarhet för dem att samarbeta med andra turistföretagare i syfte att stärka hela destinationens attraktionskraft både på svensk och finsk sida i syfta att locka till oss fler våra internationella besökare, säger Susanne Wallin, styrelseledamot.

– Det betyder mycket. Vi blev överraskade. Det har varit motvind under pandemin. Hela besöksnäringen har farit illa och det har fortfarande inte gått över. Att få en sådan uppmärksamhet när man behöver det känns väldigt bra. Vi vill sätta Torneådalen på kartan, säger Johannah Spolander från företaget, och berättar att de har en del planer angående summan.

– Vi pratade om att göra någonting för kulturen, kanske köpa e ny bastu.

Motiveringen: "Familjeföretaget Kukkolaforsen har på ett enastående sätt lyft fram den Tornedalska kulturen i allt vad det innebär för våra 'hemestrande' besökare under sommaren men framförallt på den internationella marknaden under vintertid. Kukkolaforsen har målmedvetet utvecklat sin turistanläggning genom att höja kvalitén och är en stark reseanledning vilket gör att den internationella resenären kommer för att uppleva kulturen och den unika bastu byn i Kukkolaforsen."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa