Nystart för satsningen på Skönvik

Nu säljs nya tomter på villaområdet Skönvik i Haparanda. ”Det är ett riktigt fint område”, säger Mattias Styrman, exploatör.

Haparanda kommun 2 december 2019 15:15

Den mångåriga tvisten mellan RYM Markutveckling AB och Haparanda stad går mot sitt slut. Kommunen förlorade tvisten i Mark- och miljödomstolen och överklagade till Mark-och miljööverdomstolen, omkring årsskiftet väntas dom. Kort handlar tvisten om vem som ska stå för snöröjning och belysning på Skönvik. 

Nu förbereder sig Mattias Styrman, ägare av RYM Markutveckling AB för att under våren sätta in krafttag för att utveckla området.

– I augusti sålde jag en tomt och året före en, totalt åtta tomter har sålts. Att inte veta om det finns snöröjning och elljus på vägen har skapat osäkerhet hos folk, men intresset för att bygga på området finns. Nu börjar jag känna att slutet på tvisten närmar sig och det är dags att få igång arbetet på Skönvik, säger Mattias Styrman.

De senaste två villorna har byggts av Kiruna Talot Hus, ett bolag som finns i Torneå. Nu har ett paketerbjudande satts ihop med huset Aapajärvi och en tomt på 1 000 kvadratmeter, till priset 2 740 000 kronor. Mattias Styrman säger att även kommunen borde känna intresse i utvecklandet av området.

– Att få igång byggnation av småhus ökar ekonomin i området, det har undersökningar visat. Om byggnationerna på Skönvik varit i gång hade kanske inte flera butiker behövt lägga ned. Det är bara dumt att marken bara står där, när den går att bebygga, säger Mattias Styrman. 

Planerna för första byggnationsetappen på Skönvik är ett villaområde med 41 villor. Nu finns där 8 stycken.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa