Gustav Uusihannu nominerad: "Det är kul"

Han har i hela sitt vuxna liv engagerat sig i ungdomsgården på Hertsön och i somras var han med och startade Gym974 i Hertsö centrum. Nu är han nominerad till Folkets företagare.

1 oktober 2019 13:53

– Det är kul att bli nominerad, men det är fler än jag som har gjort det här. Det är många som ger mig mycket kredd men det är fler än jag som gör mycket, säger Gustav Uusihannu när han nås av beskedet att han nominerats till Folkets företagare.

Berätta om företaget!

– Ett gym var någonting som behövdes på Hertsön. Det var långt till närmaste gym som är bra, som har allting, och många har behövt åka in till stan tidigare. Gym974 löste ett behov för många i vardagen. Man kan också säga att det är ganska tacksamt att driva ett gym på Hertsön, för oss som hjälper till med det. Hertsöborna är så tacksamma och glada över att det har kommit någonting hälsofullt och någonting som ger en trivsammare vardag. Det är många som är bra medlemmar, som hjälper till och tar ansvar för att det är ett trivsamt gym. Så det är en ganska tacksam verksamhet att vara delaktig i.

Vad betyder Gym974 för dig?

– Gymmet är mer att man ska kunna jobba och bo på Hertsön på ett smidigt sätt. Jag själv bor i stan i och för sig, men jag jobbar en del ute på fritidsgården på Hertsön och det är tacksamt att ha nära till träning när man är där. Gymmet har gjort det lättare att arbeta på Hertsön, både för mig och för andra också. Kollegor trivs bättre att jobba på Hertsön nu när det är nära till träning också.

Vad betyder den här nomineringen för företaget Gym974?

– Vi har ju många medlemmar så vi vet ju att många tycker att det är viktigt. En sån här nominering betyder väl att någon tycker att det är viktigt på ett större sätt än för den egna personliga träningen. Jag tror själv att det är jätteviktigt för hälsan i hela bostadsområdet med omnejd – för den delen av Luleå tror jag att det är viktigt att det finns ett ställe för friskvård, hälsa och träning. Det har varit en brist, men är uppfyllt nu.

Vad har du själv för drivkraft i gymmet?

– Jag gillar ju att träna och det har blivit ett sätt att umgås med många polare som där ute. Även om jag själv bor i stan så blir det som att vi umgås mer på Hertsön nu. För Hersö centrum har det till exempel blivit tryggare när fler vuxna och många som tränar rör sig där. Det har blivit tryggare, bättre och ett mer hälsofullt centrum. Det är viktigt.

Gustav Uusihannu, Gym974

Ålder: 33 år.

Bor: Luleå.

Gör: Engagerar sig i Gym974 på sidan om sitt vanliga jobb.

Motiveringen lyder: På ett inspirerande sätt tar han ansvar för att utveckla bostadsområdet Hertsön med sitt nystartade gym, vilket gett ringar på vattnet och lyft hela Hertsöcentrum som mötesplats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Parmhed