Förra hösten flyttade Joakim Kyräs söderut med sin nya kärlek och sade upp chefstjänsten. Paret bosatte sig i Motala där Joakim Kyräs jobbar åt ÅF Infrastructure AB (ÅF) som sektionschef och senior uppdragsledare.

– Jag har just nu inga planer att flytta upp igen till Boden trots restaurangplanen. Vi ska anställa en platschef och övrig personal som sköter verksamheten. Däremot kommer min arbetsgivare ÅF att öppna ett kontor i Boden vilket gör det möjligt för mig att åka upp och jobba och samtidigt även se till restaurangen.

Det är bolaget Ranab AB som sökt serveringstillståndet som står bakom restaurangen.

Artikelbild

| Bodens kommuns före gatu- och parkchef Joakim Kyräs är delägare i bolaget som ska öppna restaurangen "Kos Kök & Bar".

Varför en restaurang?

– Ja, det har funnits i huvudet under en lång tid i samtal med vänner och bekanta. Vi ville skapa något nytt i Boden som inte finns norr om Stockholm eller i norra Sverige. Ett annorlunda matkoncept, säger Kyräs.

Restauranglokalen ägs av Tallkvisten Fastigheter och finns på Pumptorget. Den senaste hyresgästen har varit den asiatiska restaurangen Goodwill. Nu är lokalen tömd och det pågår en viss renovering av den nye hyresgästen.

– Vi håller på för fullt just nu, främst i köksdelarna. Möblerna är beställda och det ska även bli målning och visst snickeri i lokalen, säger Joakim Kyräs.

Artikelbild

| Tillbaka i Boden som restaurangägare. Joakim Kyräs, är delägare i bolaget som ska öppa ett nytt matställe i oktober på Pumptorget.

Konceptrestaurangen ”Gos Kök & Bar” ska drivas året runt. Det kommer att finnas ca 60 sittplatser i restaurangen.

– Konceptet handlar inte om någon snabbmat utan det blir ny, rolig och spännande mat. Vi ska presentera menyn snart men vill vara hemliga än så folk ska få bli lite överraskade.

Målet är att öppna i slutet av oktober, men hinner man inte bli klar så förskjuts öppnandet till november istället.

– Restaurangen ska ha både lunchservering men även öppet på kvällen. Vi kommer också att erbjuda Take Away.

– Tanken är även att ha lite musikunderhållning och andra teman, kanske en trubadur kvällstid, men det är inte något bestämt ännu, säger Joakim Kyräs.

Han tycker att det gemensamma bolaget fått ett kanonläge på restauranglokalen nära Brännastrand. På Pumptorget finns också möjligheter till plats för en uteservering med många platser.

– Om verksamheten går bra så finns den möjligheten till sommaren.

Det finns också en plan framöver att öppna en likadan konceptrestaurang i Luleå. Enligt Kyräs är det nu man ska öppna en restaurang i Boden.

– Många restauranger har stängts sista tiden av olika skäl så det finns verkligen behov av fler lunchserveringar. Vi är också väldigt nöjda att vår restaurang hamnar bredvid Bastard Burger med deras specialmeny. Vi ska absolut inte konkurrera, utan jag tror vi kan hjälpa varandra, säger Joakim Kyräs.