"Det känns givande att ge människor en unik upplevelse"

Först var det bara tänkt att de skulle arbeta med slädhundar en vinter, men paret Lies Neckebroeck och Cäsar Hecht blev kvar i Skaulo, Gällivare. Nu driver de företag inom turistbranschen. "Vi vill ge gäster från hela världen möjlighet att uppleva den fina svenska naturen", säger Cäsar Hecht.

Gällivare 11 januari 2022 07:00

De lämnade sina hemländer Belgien och Tyskland för många år sedan för att jobbar med slädhundar i Sverige under en vinter – men en vinter var inte tillräcklig. Lies Neckebroeck och Cäsar Hecht blev kvar i Norrland.

– Vi stannade och jobbade tillsammans i ett lokal slädhundsföretag i Gällivare. Nu är det företaget till salu och vi bestämde oss för att starta eget därför att vi tycker om att visa människor Lapplands fina natur, säger Lies Neckebroeck.

Företaget heter Howling husky adventures. Målgruppen från början är resande som vistas i kommunen, men i framtiden hoppas de på grupper och familjer som planerar en längre vistelse.

– Med vår verksamhet vill vi ge gäster från hela världen möjlighet att uppleva den fina svenska naturen, speciellt Norrland/Lappland där vi bor. Vintertid erbjuder vi hundspannsturer, pimpling, snöskorvandring, skidåkning och tältning. På sommaren erbjuder vi paddling, vandring och tältning. Det känns givande att ge människor en unik upplevelse i en landskap de inte är vana vid, säger Cäsar Hecht.

– Den största utmaningen är att etablera en kundbas och att nå kunder. Kanske är den här tiden inte den bästa att starta eget eftersom coronarestriktioner gör det svårt för folk att resa, säger Lies Neckebroeck.

Planen för 2022 är att etablera företaget i kommunen och på sociala medier.

– Vi måste skaffa fler hundar och material och bygga fler hundgårdar, men vi vill växa sakta så i början blir det mest dagsturer med folk som kommer till Gällivare. I framtiden vill vi också nå kunder genom resebyråer utomlands och erbjuder flerdagsturer, det gäller båda sommar och vinter, säger Cäsar Hecht.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa