De bygger nytt kvarter i Gällivare

Peab har fått uppdraget att bygga kvarteret Gladan med 85 hyreslägenheter, parkeringsgarage och affärslokaler i centrala Gällivare. Beställare är LKAB och kontraktssumman uppgår till 349 miljoner kronor.

Gällivare 13 maj 2022 16:00

Kvarteret ligger centralt beläget i anslutning till Lasarettsgatan. Fastigheten, med hyreslägenheter och affärslokaler, byggs som en ersättning för delar av TopBostäders bestånd i Malmberget.

Entreprenaden omfattar projektering och byggnationer av totalt 85 lägenheter inom fastigheten Gladan 3 och 7 med tillhörande parkeringsgarage och affärslokaler. Gladan 1 tillägnas parkering för centrumhandeln. Byggnationerna på kvarteret innefattar tre lamellhus samt en innergård i två nivåer. Innergården är planerad med sitt- och lekytor, pergola med utemöbler, grillplats samt odlingslådor. Total byggteknisk area uppgår till cirka 15 170 kvadratmeter.

– Vi vill vara med och bidra till levande och välmående samhällen i hela Sverige och är glada för förtroendet att fortsätta utveckla Gällivare. Det är ett spännande projekt som vi ser fram emot att få förverkliga tillsammans med LKAB, säger Susanne Hallberg, regionchef för Peab. 

– Samhällsomvandlingen är en förutsättning för LKAB:s fortsatta gruvdrift och det nya kvarteret kommer att bidra till Gällivares centrumbebyggelse på ett bra sätt. Vi är glada över att nu få starta arbetet tillsammans med Peab, säger Pierre Eriksson, projektledare för LKAB. 

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i augusti 2022. Projektet beräknas färdigställas hösten 2024.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa