Företagarparet nominerat: ”Blev alldeles rörda”

Camilla Lindmark och Patrik Larsson är företagarparet bakom Aulis hästsportcenter i Sunderbyn, en ny ridanläggning öppen för alla att nyttja – gratis. Nu är paret nominerade till priset Folkets företagare.

1 oktober 2019 13:53

I höst har Aulis hästsportcenter öppnat i Sunderbyn, med två utomhusridbanor som kan nyttjas helt gratis. Bakom projektet står Camilla Lindmark tillsammans med maken Patrik Larsson, som nu har nominerats till priset Folkets företagare som delas ut på Gala Night.

Hur känns det?

– Tack, vi blev alldeles rörda. Jag har knappt kunnat prata om det för jag blir så himla glad, säger Camilla Lindmark när Norrbottens Affärer ringer upp.

Berätta om ert företag!

– Den första delen är hästsportcentret vi byggt upp som alla utövare får använda gratis. Vi har en grusbana, en gräsbana och snart även ett ridhus. Vi gör detta just för att satsa på hästsporten, det är inte som på ridklubbarna att små ponnys rider runt på de bästa tiderna, utan här kommer man med sin häst och utövar hästsporten. Det kommer bli ett lyft för hästsporten i hela fyrkanten, säger Camilla Lindmark och fortsätter:

– Ibland är det mer fokus på hockey och killsporter, men det här är det främst tjejer som utövar och man hör att det inte är så lätt att få till satsningar på just hästsport. ”Du sitter ju bara på en häst”, säger en del. Men det är också en sport, det krävs kondition och balans. Vi har tre regler för vår anläggning, man ska älska hästen och hästen får aldrig komma till skada, det andra är säkerheten och det tredje är glädjen. En del i glädjen är att bjuda in, alla typer av människor och hästar är välkomna.

Vilka är de andra delarna i ert företag?

– För ett och halvt år sedan var kårhusrestaurangen Stuk nära att gå i konkurs. Det gjorde oss jätteupprörda. Det vi gjorde då var att vi under ett års tid lånade in vårt namn, pengar och en vd som jobbade gratis. Och Stuk har ju överlevt, det är helt magiskt! Men det är egentligen studenterna som ska ha all cred. Det är närmare 300 studenter som jobbar kring restaurangen.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Vår tredje del är att vi har gått in och agerat affärsängel i flera företag, just nu är vi inne och räddar 30 arbetstillfällen i Norrbotten. Om det är nystartade företag vi tror på kan vi använda våra företag som en inkubator och stötta. Att agera affärsängel även när ekonomer och andra skakar på huvudet, det är ganska unikt. Det är det som driver oss, att få göra gott för regionen, säger Camilla Lindmark.

– Aulis, som är namnet på vår koncern, betyder generös. Det är precis så, vi lever våra värderingar. Vi vill kunna träffa folk på stan och inte behöva skämmas för det vi håller på med.

Vad betyder den här nomineringen?

– Det är väldigt stort för oss. Just folkets pris känns jättefint.

Vem är din förebild inom företagandet?

– Jag sitter på ett stort nätverk i Norrbotten, och där finns jättemånga förebilder. Annika Högström från Läkarjouren är en fin förebild. Staffan Ruuth, som är affärsängel i Expandera som jag. Sedan finns det många fler som delar tanken att Norrbotten ska samarbeta och hålla ihop, att vi ska använda vårt eget kapital till att få företagen att må bra i Norrbotten.

Camilla Lindmark och Patrik Larsson

Ålder: Båda är 51 år.

Bor: Sunderbyn.

Gör: Driver åtta företag inom bygg, fastighet, exploatering och projektledning.

Motiveringen lyder: Företagarparet med hjärtat på rätt ställe, som nyligen invigt sitt nya hästsportcenter i Sunderbyn som hästälskare är välkomna att nyttja gratis. Dessutom gick de in med stora insatser för att rädda kårhusrestaurangen Stuk.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Emborg