Ny husfabrik igång på Miotomten - ger 10 jobb

Nya husfabriken Norrskensvillan kommer att starta på gamla Miotomten i Boden. Målet är att anställa ett tiotal snickare under 2020. "Vi börjar med att hyra Mios förråd sedan får vi se vad som händer med tomten i framtiden",säger delägaren Johan Ekström.

Bodens kommun 11 oktober 2019 12:27

I mars förra året tvingades Mios Möbelaffär att stänga efter att taket  rasat  ned. Mios ägare har sedan dess fört en diskussion med sitt försäkringsbolag.

– Det pågår fortfarande en process. Därför kan inte området exploateras så fabriken kommer att finnas i Mios gamla förråd. Mio använder i dag en liten del till eget lager, säger Johan Ekström.

Förrådet är på 2000 kvadrat till det kommer vi att ställa upp ett stort lagertält. 

– Målsättningen är att klara av 15 hus under första tillverkningsåret, det handlar om olika husmodeller.Vi kommer också att tillverka så kallade utfackningsväggar i trä för försäljning som blir ett komplement till hustillverkningen, säger Ekström.

Alla delägarna har Vittjärvshusanknytning. Johan Ekström var tidigare säljchef på Vittjärvshus och Gabriel Olsson och Joel Mattsson har också varit anställda på samma husfabrik i olika roller. 

– Vi har känt varandra i några år och jobbar väldigt bra tillsammans. Det ska bli spännande att ge sig in i husfabriksbranschen och se vad vi kan uträtta där, säger delägaren Joel Mattsson. 

Ni blir konkurrent till er gamla arbetsgivare Vittjärvshus?

– Vi ser det som att vi  blir en partner i samma bransch med ett bredare perspektiv. Vi kommer inte ha några fasta modeller utan det blir mycket kund- och arkitektritat. Vi hoppas förslagen ska underlätta för kunderna, säger Ekström.

Under 2020 räknar Norrskensvillan med att kunna anställa ett tiotal snickare. I dag har företaget även nyligen skaffat kontor på Boden Business park.

– Norrskensvillan skaffade kontoret av strategiska skäl. Vi känner att vi kan knyta mycket affärskontakter där. Vi har redan kunder som vill bygga med oss, säger delägaren Gabriel Olsson. 

Första Norrskensvillan kommer att sättas upp i Sävast där man börjar med markarbeten 11 oktober. Sedan produceras husstommen fram till månadsskiftet oktober/november och ska vara färdig att sättas upp utomhus vid årsskiftet.

Trion säger att om det blir utbyggnad längre fram så kommer det ske på samma tomt.

– Tomten är väldigt bra placerad, så blir det att bygga till eller ut så blir det på samma område längre fram, säger Johan Ekström.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Treehotels åttonde rum – 37 kvadratmeter och 350 fågelholkar: "Hållbart och innovativt"

Treehotels åttonde rum – 37 kvadratmeter och 350 fågelholkar: "Hållbart och innovativt"

Här byggs 30 drömbostäder • Fastighetsbolagets plan för anrika huset • "Unika kvalitéer"

Här byggs 30 drömbostäder • Fastighetsbolagets plan för anrika huset • "Unika kvalitéer"

Överklagar bygglov om ny entré på Willys

Överklagar bygglov om ny entré på Willys

Storfors plåt förvärvar Piteå plåtslageri

Storfors plåt förvärvar Piteå plåtslageri