Rymdindustrin etablerar sig i Boden

Det amerikanska företaget Assured Communications satellitstation gör det möjligt för ett sydkoreanskt bolag att hantera information från deras satellit och även påverka satellitens omloppsbana i rymden. Nu finns en markstation i Boden.

Boden 14 september 2022 13:46

– Det här är vår första markstation i Sverige och vi är stolta över att kunna erbjuda den i Boden. För oss har det här varit den enklaste etableringen någonsin tack vare servicen som vi har fått från kommunen och lokala entreprenörer, säger Joel Ogren, vd för Assured Communication, och fortsätter:

– Vi tror att våra kunder kommer se den stora nyttan med satellitbaserade tjänster. Vi tittar därför på att sätta upp fler stationer på sajten och utreder även möjligheter att bygga fler sajter.

För Boden är det här en helt ny typ av industri och Nils Lindh, affärsutvecklare vid Boden Business Agency, är nyfiken på följdeffekterna.

– Vi försöker hela tiden hitta lösningar där företag kan samarbeta för att utveckla deras befintliga verksamhet. Det här handlar om information och vi har datahallar här på Plug and Play-området också. Kanske kan det finnas synergier där, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa