Nya butiker på gång: "Boden är framtiden"

Entreprenören Pasi Roponen öppnar fler butiker i Boden. Både en bokhandel och en mattbutik kommer slå upp portarna under första kvartalet 2022. "Min magkänsla säger att det blir bra, både för mig och för hela stan", säger han.

Boden 16 december 2021 16:00

Efter att ha tagit över Kappahls lokaler på 950 kvadrameter i Enter Galleria i Boden planerar Pasi Roponen en förflyttning av ett antal butiker han äger.

– Det jag kommer att göra är att flytta Gilla home-butiken till nedervåningen i de nya lokalerna och Gilla kreativ kommer flytta till övervåningen, säger entreprenören.

Övervåningen i lokalerna som han tagit över är 550 kvadratmeter. Det innebär möjligheter att också öppna någonting nytt, menar han.

– Eftersom det är så stora lokaler så öppnar jag också en bokhandel på 250 kvadratmeter i samma butik, säger han.

Bokhandeln är planerad att öppna någon gång efter bokrean i februari.

– Det kommer bli en fullstor bokhandel som ser ut som de gjorde när jag var liten med papper, penna, kollegieblock och böcker. Jag har ingen erfarenhet av bokhandlar så jag låter Ugglans ledning bestämma vilka böcker som ska finnas, säger Pasi Roponen och tillägger att han har en idé om inredningen i en del av butiken.

– Det finns ett omklädningsrum i lokalerna som ska göras om till jakt och fiske-koncept. Jag tänkte ha jaktböcker och kartor där.

 

I ett försök att undvika tomma lokaler öppnar han också en mattbutik i den gamla Gilla-lokalen på Gågatan. Butiken Gilla mattor kommer erbjuda ett sortiment på 100-150 olika mattor i olika storlekar, berättar han.

– Det ska vara ett brett sortiment.

Flytten börjar under andra veckan i januari och mattbutiken kommer att öppna någon gång i mars, berättar han.

Pasi Roponen har ett flertal butiker i Boden och Luleå, bland annat Gillabutikerna och Lekia. Med de nya butikerna inräknade kommer entreprenören att äga åtta butiker om Gilla kreativ och bokhandeln räknas som samma butik.

– Det här är ett stort jobb så det blir stort företagsarbete, men det känns väldigt bra. Det har varit tufft under coronapandemin – jag har haft noll kronor i bidrag och fått kämpa på – men jag känner att det är rätt beslut att ta. Jag känner att om jag inte gör det nu så kommer jag att ångra mig. Min magkänsla säger att det blir bra, både för mig och för hela stan, säger Pasi Roponen och fortsätter:

– Boden är framtiden nu i och med satsningar som exempelvis H2 Green steel och liknande. Det kommer att bli klockrent.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa