"Vi vill ge våra kunder det där lilla extra"

Det började med ett skämt om att starta eget. Nu driver vännerna Emmy Lundmark och Hanna Nordgren företaget Hygge hem. "Vi kan beskrivas som två tokiga inredningsnördar som alltid har ett nytt projekt på gång", säger Hanna Nordgren.

Boden 12 januari 2022 14:00

Med det nystartade företaget Hygge hem satsar Emmy Lundmark och Hanna Nordgren, båda hemmahörande i Boden, på handelsverksamhet inom heminredning, möbler, textilier, presentartiklar samt inredningsdetaljer för barnrum.

Heminredning är någonting som de båda brinner för.

– Vi kan beskrivas som två tokiga inredningsnördar som alltid har ett nytt projekt på gång. Roligt nog jobbar båda våra sambos som snickare på ett annat nystartat företag i stan, Norrläge, något vi såklart nyttjar till fullo, både hemma och nu till renoveringen av den kommande butiken, säger Hanna Nordgren.

Hon och Emmy Lundmark har tidigare varit kollegor tillsammans i en butik i Boden.

– Vi har från början alltid känt att vi har en bra arbetskemi, men med tiden har vi även blivit väldigt nära vänner, säger Emmy Lundmark.

Det började med ett skämt om att starta eget. Men de kände båda två att det kanske inte var någon dålig idé. Den 15 december registrerades det nya bolaget hos Bolagsverket.

– Vi känner att vi har stor erfarenhet av branschen, speciellt i Boden, och det var nog mycket tack vare det vi vågade ta steget att bli egenföretagare. Sedan vi väl tog beslutet att ”vi kör” har det absolut inte varit brist på tankar och idéer och vi ångrar inte en sekund att vi faktiskt vågar satsa, säger Emmy Lundmark.

Tanken är att namnet Hygge hem ska stämma överens med känslan de vill skapa i butiken, berättar Hanna Nordgren.

– Hygge är från grunden ett norskt ord som beskriver en känsla av mys, ombonad och välmående. Precis så som vi vill att våra kunder ska känna när de besöker oss, säger hon.

Planen är att den fysiska butiken på Drottninggatan ska öppna i mars. Boden är rätt plats för Hygge hem, menar de.

– Vi har alltid upplevt att bodensarna är väldigt måna om att stötta den lokala handeln och därför vill vi verkligen försöka ge våra kunder det där lilla extra. Sedan känns det såklart ännu roligare att satsa på Boden då det är en växande stad, med Green steel och liknande, säger Emmy Lundmark.

Så småningom ska de också satsa på e-handel för att nå ut till fler kunder.

– Nu ser vi fram emot våren mer än någonsin och vi är så peppade på att få påbörja resan med Hygge hem, säger Emmy Lundmark.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa