"Jag vill motivera andra människor"

Personlig träning, massage, kostrådgivning och livsstilscoacing. Helhetsbegreppet är viktigt för Maria Vikström från Boden som nyligen startat företaget Maria's health and training med syfte att motivera andra till hälsa och träning.

Boden 1 januari 2022 10:00

Maria Vikström från Boden bor med sina barn och två hundar. För tillfället arbetar hon som personlig administratör, men tanken är att jobba med träning, hälsa, massage och onlinecoachning.

– Jag har tränat större delen av mitt liv. Det har varit allt ifrån slalom till gymträning, säger Maria Vikström.

Genom sitt nystartade företag ska hon försöka motivera andra.

– Jag har en vision och dröm om att motivera till rörelseglädje och att försöka nå ut till så många som möjligt. Vissa vill komma ut på promenad två gånger i veckan och andra har andra mål. Jag vill locka fram det som motiverar var och en. Jag kommer att jobba mot privatpersoner och förhoppningsvis också företag.

Vad har du gjort tidigare?

– Jag har varit gruppträningsinstruktör tidigare inom exempelvis seniorgympa. I höstas valde jag att utbilda mig till personlig tränare, kostrådgivare och massör för att få mer kött på benen.

Vad är största utmaningen med att starta företag?

– Det är mycket att tänka på. Nu handlar det om att starta upp och få igång hela processen.

Vad driver dig?

– Jag vill motivera andra människor. Det är min starkaste drivkraft. Mitt fritidsintresse, det jag brinner för i vardagen, blir nu mitt främsta arbete.

Vad är nästa steg?

– Min onlinecoachning har satt igång och från och med början av januari jobbar jag som massör på Kroppsbalans i Luleå. I mars kommer jag börja arbeta på ett gym i Luleå som heter Strandfysiken. När man jobbar med onlinecoachning eller personlig träning så jobbar man ofta som anställd åt ett gym som personlig tränare. Man är sitt egna företag som nyttjar lokalerna.

Vad har du för förväntningar i framtiden?

– Att kunna leva på min verksamhet, att coacha andra människor. Jag ska även läsa till livsstilsrådgivare under våren så jag får den biten också.

Vilken betydelse har en bred verksamhet?

– Allting hör ihop. Man kan förbättra sin fysik, men många gånger behöver man en bra inställning också. Många gånger kanske kunden har psykisk ohälsa och då behövs kanske inte bara samtal utan det kan finnas spänningar och behov av massage och träning. Tanken är att jobba stort och brett och kunna erbjuda olika tjänster. En helhetslösning. I stället för att man ska behöva anlita flera olika, säger Maria Vikström och fortsätter:

– Fördelen med mig är också att jag är en privatperson som har mitt egna företag, vilket innebär att jag är mer flyttbar. Under pandemin kanske alla inte vill åka till gymmet. Om någon föredrar hemmaträning så kan man träna i hemmamiljö. Jag har en möjlighet att kunna erbjuda individanpassad träning. Det är en stor fördel att jobba brett, men samtidigt smalt, i den här branschen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa