Hon är Bodens nya centrumutvecklare

Under måndagen började Lena Remahl sin anställning som Bodens nya centrumutvecklare i samverkansformen ”Boden Tillsammans”, som är ett samarbete mellan det lokala näringslivet, fastighetsägare och Bodens kommun. "Jag ser fram emot att få höra om vad just du vill ska hända i ditt Boden", säger hon.

Boden 6 maj 2022 12:00

Samverkansformen ”Boden Tillsammans” verkar för en levande och attraktiv stadskärna. Tanken med arbetsformen är att man tillsammans ska skapa bättre förutsättningar för handel, mötesplatser och event, samt att verka för attraktiva affärslokaler, mötesplatser och boendemiljöer. En del i "Boden Tillsammans" påverkar besöksnäringen i kommunen och ska attrahera nya människor att leva och bo här.

Samverkansformen är en utveckling av det tidigare arbetssättet för handels- och centrumfrågor, och är ett resultat av ett flerårigt arbete som tillsammans processats fram genom Företagarna Boden, Bodens kommun, Boden Business Park, Boden Turism, det lokala fastighetsägarnätverket, det lokala handelsnätverket samt delar av övrigt näringsliv i Boden.

– Boden Tillsammans är en utveckling av vårt tidigare samarbete. Det är ett paraply av organisationer, säger fastighetsägaren Dennis Wikstén och fortsätter:

– Centrum är alltid viktigt. Det är ett skyltfönster av en stad. Om vi ska vara en attraktiv boende- och besökskommun så är det viktigt med ett attraktivt centrum. Nyckeln är att göra det tillsammans.

Lena Remahl kommer vara verksam som centrumutvecklare i "Boden Tillsammans".

Vad var det som gjorde dig intresserad av tjänsten?

– Jobbet kändes helt rätt för mig att söka då det händer så mycket i Boden med alla kommande investeringar som ger ringar på vattnet för alla i Boden. Jag ville vara med och koordinera ringarna så att alla kan ta del av allt de goda som kommer i Boden, att fler upptäcker Boden och att bodensare trivs ännu bättre i sin stad. Jag fick förtroendet och är så glad för det, säger hon.

Vad har du jobbat med tidigare?

– Jag har en bakgrund som egen företagare inom hotell och restaurang, jobbat med event under många år under min tid som projektledare på Luleå mäss och kongress och som arenaansvarig på Luleå Hockey. Kommer närmast från en anställning som företagsrådgivare hos Arbetsförmedlingen där jag även projektlett Norrbottens största rekryteringsmässa under fem år.

Under måndagen påbörjade hon sin tjänst.

– Jag ser fram emot att få höra om vad just du vill ska hända i ditt Boden, säger Lena Remahl.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa