Han är Årets Unga Företagare

Drivkraften och innovation var i fokus när Årets Unga Företagare utsågs. Marcus Bergman, från Bergmans Smide, fick ta emot galans tredje pris. Han nomineras därmed automatiskt till den regionala finalen.

Boden 23 april 2022 21:30

Årets Unga Företagare delas ut på Bodens näringslivsgala till en företagare som redan i tidig ålder visat sig vara en duktig företagare. Vinnaren, som ska vara högst 35 år under det år priset avser och ska äga och driva ett eget, registrerat, företag ska bland annat betraktas som en god förebild och under det senaste tolv månaderna ha genomfört något som utifrån ses som en prestation utöver det vanliga. Marcus Bergman är och har gjort allt det och mer därtill. Under Bodens näringslivsgala utnämndes han till Årets Unga Företagare i Boden.

– Det är jätteroligt, säger Marcus Bergman.

Varför tror du att du tilldelats priset?

– Det är kanske för att vi har kämpat i många år, sedan 2015, först som aktiebolag, och blir fler och fler anställda. Nu är det full gas framåt.

Vad betyder priset?

– Det betyder mycket, säger han och berättar om sin resa:

– Jag har hållit på länge och nu levererar vi skoterkälkar till Sverige och hela norden. Vi jobbar med turistföretag och mycket mot rennäringen.

Motivering: "Marcus företag är kanske mer känt som NTS Sledparts. Genom innovation, hårt arbete och stark drivkraft har han skapat ett bolag som växer med gott resultat i Sverige och utomlands. NTS-kälken byggs med ett starkt miljötänk där inköp och materialval är i fokus. Kombinationen av ett bra pris och en av marknadens mest hållbara produkter har gjort bolaget framgångsrikt."

Årets Unga Företagare

Prissponsor är Länsförsäkringar och juryordförande är Jenny Dagman. Prisutdelare är Andreas Hansen, bankchef, och Jenny Dagman, företagschef.

Resterande nominerade: Hanna Lidfors och Sara Björnfot, från Bonza Co och Victoria Strömbäck, från Återvinningslösningar i Norr.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa