Fastighetsbolag förvärvar klassisk byggnad i Boden

Fastighetsbolaget Pionjären har förvärvat Ing3:s tidigare kanslihus och mäss samt kasern 003.

Boden 15 juni 2022 13:46

– Vårt nya förvärv handlar om flera affärsmässiga perspektiv. Vi vill införliva några av Kårbackens absoluta kärnfastigheter som en del av Pionjärens fastighetsbestånd. Det ger oss nya möjligheter till helhetsgrepp kring fortsatt vidareutveckling och förädling av Kårbacken som stadsdel, säger Jens Fredriksson, Pionjärens ordförande, och fortsätter:

– Vår ambition är att fortsatt förvalta det kulturhistoriska ansvaret för den klassiska Bodenbyggnaden och huset kan verkligen komma att stärka en blivande hyresgästs företagsprofil. Den vackra björkallén som kantar hela Sveavägen knyter samman rondellen Kanonrundan vid I19 och den pampiga kanslihusbyggnaden på Kårbacken som därigenom utgör ett av stadens landmärken.

Säljare är Patrik Niklasson med företaget Väktarskolan VS AB. Vid Pionjärens tillträde kommer utbildningen för väktare att flytta.

Pionjären

Pionjären är ett lokalt, privatägt fastighetsbolag som ägs av Jens Fredriksson, Jerry Eriksson och Kim Sundberg. Bolagets ambition är att vara en aktiv, attraktiv och långsiktig hyresvärd för kommersiella och privata hyresgäster.

Totalt äger och förvaltar Pionjären 80 000 kvadratmeter fördelat på cirka 50 fastigheter, företrädesvis på Kårbacken och centrala Boden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Hon är Bodens nya centrumutvecklare

Hon är Bodens nya centrumutvecklare

Toppmässor hotas av ökad smittspridning • Vd:s oro: "Vi måste i så fall ta ett stoppbeslut några månader i förväg"

Toppmässor hotas av ökad smittspridning • Vd:s oro: "Vi måste i så fall ta ett stoppbeslut några månader i förväg"