Fastighetsbolag förvärvar 82 lägenheter i Sävast

Fastighetsbolaget Pionjären har förvärvat Bodenbos hyreslägenheter på Sävastön. "Försäljningen av en mindre del av vårt befintliga hyresbestånd ger oss möjlighet till fortsatta investeringar som bidrar till Bodens fortsatta positiva utveckling", säger Johan Johansson, vd för Bodenbo.

Boden 21 september 2022 12:00

Det handlar om 82 lägenheter på Trånga gatan.

– Sävast är ett område som vi haft ögonen på länge, och nu kommer även Pionjären vara med och vidareutveckla stadsdelens attraktiva värden för både befintliga och nyinflyttade invånare som uppskattar en lokal, aktiv och långsiktig hyresvärd, säger Jens Fredriksson, ordförande för Pionjären.

Satsningar inom bland annat industrins gröna omställning och Bodens garnison leder till en stor ökad efterfrågan på bostäder och Bodenbo har ett stort ansvar, menar Johan Johansson, vd för Bodenbo.

– Boden växer och är i stort behov av fler moderna nya attraktiva lägenheter. Försäljningen av en mindre del av vårt befintliga hyresbestånd ger oss möjlighet till fortsatta investeringar som bidrar till Bodens fortsatta positiva utveckling, säger han.

Kim Sundberg, vd för Pionjären är nöjd med expansionen.

– Sävast växer med nya investeringar i villor, den kreativa mötesplatsen Boden Business Park, ny modern Coop-butik och inte minst Bodens kommuns satsningar på kvalitativ pedagogisk utveckling genom helt nya förskolan och utbyggnaden av låg- och mellanstadiet. Detta sammantaget har legat till grund för beslutet att förvärva bostadsområdet, säger han.

Pionjären är ett lokalt, privatägt fastighetsbolag för kommersiella och privata hyresgäster. Bolaget äger och förvaltar 85 000 kvadratmeter fördelat på omkring 50 fastigheter för kontor, butiker, verkstäder, lager, bostäder, industri, friskvård, idrott, förråd samt vårdcentral.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa