Eldsjälar i Boden ska hyllas

Den 26 november arrangeras #Närhetsliv 2022 – en hyllning till våra eldsjälar i Boden. Under en helkväll med underhållning, middag och utdelning av tio priser hyllas Bodens ideella krafter.

Boden 1 juni 2022 16:00

Hyllningskvällen hölls för första gången i november 2019. Sedan fattades ett beslut om att hyllningskvällen skulle arrangeras vart tredje år, så nu är tiden kommen.

– Det här gör vi för att civilsamhället är en så viktig del av helheten i ett liv. Alla ideella krafter bidrar till en meningsfull fritid för alla oss bodensare och blir faktiskt en attraktionskraft för att locka hit fler. Det vi ser är att det numer inte bara handlar om jobb och bostad när jag ska välja vart jag vill leva mitt liv, det handlar också om det goda livet. Där är ju föreningslivet avgörande, säger Linnéa Byberg, samordnare för Bodens kommun. 

Under kvällen, som leds av konferencieren Mark Levengood, kommer tio priser att delas ut för att hylla och uppmuntra idrottsföreningar, kulturaktörer, utövare, nytänkare, medmänniskor och andra driftiga eldsjälar som gör Boden till en fantastisk plats att leva på. 

Pristagarna får ett specialutformat pris skapat av en konstnär med bodenanknytning samt en prissumma. Prisutdelningen sker inför sittande publik på Sagateatern och varvas med underhållning från lokala kulturutövare. Kvällen avslutas med middag på Quality Hotel Bodensia.

Nytt för i år är priserna Initiativ 2022 som ska gå till en inkluderande barn- och/eller ungdomssatsning. Tillkommit på agendan har även Bodens kommuns Jämställdhetspris som delas ut årligen sedan 2020. Precis som 2019 inkluderas även kommunens årliga stipendieutdelning av Årets Ledare och Kulturstipendiet i hyllningskvällen. Sedan 2021 delas ett stipendium ut i dessa kategorier, oavsett kön på mottagaren, till skillnad från tidigare när en man och en kvinna tilldelades dessa stipendier. 

Från juni till augusti kan bodensarna skicka in sina nomineringar till de olika priskategorierna via ett formulär på Bodens kommuns hemsida. I priskategorin Eldsjäl 2022 väljs fem nominerade ut av en jury bestående av tjänstepersoner på Bodens kommun och vinnaren röstas fram av bodensarna. Priskategorierna Årets Ledare och Kulturstipendium utses och delas ut årligen av Bodens kommuns kultur- fritid- och ungdomsnämnd. Jämställdhetspristagaren utses årligen av en jury med kommunala och externa representanter. Övriga pristagare utses av en jury sammankallad av respektive prissponsor, det kan vara Bodens kommun eller ett lokalt företag.

Kategorier

Eldsjäl 2022
Guldhjärtat 2022
Förening 2022
Kulturtant 2022
Vinnarskalle 2022
Det smarta gröna 2022
Ungdomssatsning 2022
Jämställdhetspriset 2022 (årligen)
Årets Ledare 2022 (årligen)
Kulturstipendium 2022 (årligen)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Driven företagare utnämnd till Årets Handlare

Driven företagare utnämnd till Årets Handlare

De kan bli Årets bodensare

De kan bli Årets bodensare