De kan bli Årets bodensare

Bodensarna har sagt sitt och juryn har valt ut ett antal kandidater. En av dem som kan bli Årets bodensare är Pasi Roponen. "Det är en ära. Jag blev så glad", säger han.

Boden 23 mars 2022 15:00

Bodensarna har nominerat sina kandidater. Juryn har sedan valt ut ett antal personer som allmänheten får rösta på. Den med flest röster utses till Årets bodensare på Bodens näringslivsgala 23 april.

Prissponsor för Årets bodensare är Norr Media och juryordförande är Sofia Forsberg.

– Det har varit ett otroligt roligt uppdrag att sitta som ordförande i juryn detta år. Vi fick in många bra nomineringar och det känns jättebra att vi kom överens i juryn om dessa fem till slut. Alla fem är värdiga vinnare och gör fina insatser för Boden, säger hon.

 

De som är nominerade till Årets bodensare är Juan Handal, Familjen Turdieva, Sandra Eriksson, Ann Selini och Pasi Roponen.

– Det är en ära. Jag blev så glad, säger Pasi Roponen som har fem, sex butiker i Bodens centrum, varav två nyligen öppnades.

Motiveringen lyder: "Pasi vågar satsa när andra tvekar och startar nya verksamheter som förgyller handeln i Boden. Med en stark drivkraft och ständigt med nya idéer är Pasi en entreprenör att lita på. Energin räcker även till att alltid möta sina kunder med ett vänligt leende och med högsta servicenivå. Tack vare hans engagemang har vi en levande stad som andas framtidstro."

– Årets bodensare är det pris som väcker störst uppmärksamhet hos allmänheten. Hittills har vi fått in 1186 röster. Det känns fantastiskt att kombinera alla företagare som förebilder med priset till Årets Bodensare, säger Rikard Mattsson på Företagarna i Boden.

Nominerade hittills

Årets företagare

Klas Rendahl och Per Hansson, MBT Nord

Hanna Olofsson, Travtränare Hanna Olofsson

Nicklas Wall Kassberg, Skifix

 

Årets landsbygdsföretagare

Unbyggarna, Thomas Nyberg och Petter Sundqvist

Ronald Johansson, Gulf, Harads

Give Competence Scandinavia AB, Anna-Karin Andersson, Sörbyn

 

Årets Hederspris

Erik Svensson

Gunnel Fredriksson

Nära Mat Boden

 

Årets unga företagare

Marcus Bergman, Bergmans Smide

Hanna Lidfors och Sara Björnfot, Bonza Co.

Victoria Strömbäck, Återvinningslösningar i Norr

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa