Arkitektbyrå firar 15 år: "Vi ser ljust på framtiden"

A och d arkitektkontor firar 15 år med snittar, bubbel och mingel i Boden och Luleå. "Det känns jätteroligt", säger Camilla Sandström, kontorschef i Boden.

Boden 22 april 2022 17:00

I Boden firades det under torsdagen, med välkomsttal från kommunalrådet Claes Nordmark, och under fredagen firade Luleåkontoret på Varvsgatan med kommunalrådet Carina Sammeli närvarade. Trubadur och tipsrunda arrangerades också innan besökarna tog för sig av en enklare buffé.

I Luleåkontoret visades de nyrenoverade lokalerna med dubblerade ytor upp och i kontoret på Drottninggatan i Boden har man nyligen säkrat ramavtal med Bodens Kommun. A och d håller också på att expandera sin verksamhet till Umeå med ytterligare ett lokalkontor som är under uppbyggnad.

Hur känns det att fira 15 år?

– Det känns jätteroligt. Vi har haft en bra utveckling sedan starten och vi har lyckats hitta ett bra arbetssätt och en få till en bra stämning på kontoren. Vi har under åren arbetat med många intressanta beställare som utvecklar oss och får oss att bli ännu bättre, säger Camilla Sandström, projekteringsledare och kontorschef i Boden.

Arkitektbyråns vision är att göra ”kreativ arkitektur som fungerar”, vilket innebär att de inte bara vill rita fina byggnader, utan byggnader som också går att bygga på ett rationellt sätt och som sedan är funktionella för de som ska använda byggnaden, berättar hon.

– Vår uppgift är att tänka efter före och att ha koll på de regelverk som styr hur en byggnad ska utformas med hänsyn av exempelvis tillgänglighet, ljudkrav och miljökrav. Det gör att byggena flyter på smidigare och att det blir färre fel som måste rättas till i efterhand. 

Hur ser planerna ut i framtiden?

– Vi ser ljust på framtiden, framförallt i och med den industrietablering som planeras i vårt närområde och den påverkan det kommer att ha på hela vårt samhälle. Vi kommer att fortsätta växa, kanske framförallt i Boden, men även i Luleå och självklart i Umeå, säger Camilla Sandström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa