Pensionat i Boden bygger ut - får 11 fler rum

Nu gör Pensionat Drottninggatan 11 en rejäl flermiljonsatsning. Pensionatet kommer att få 11 fler dubbelrum med badrum."Målet är att vara klar i mars nästa år då SM körs i Boden, säger delägaren Felix Eriksson.

Nyheter 26 september 2019 17:27

Pensionatet öppnade för tre år sedan. Då fanns det nio hotellrum. Sedan har det tillkommit fyra små ettor på 20-25 kvadrat och en vindslägenhet på 82 kvadrat med egen bastu.

– Lägenheterna används främst till gäster som vill bo lite längre perioder och rå om sig själva.Hyrtiden kan variera. Det kan handla både om affärsresenärer och hemvändare som hälsar på släkt och vänner som brukar boka lägenheterna, säger Felix Eriksson.

Pensionatet har idag  ett gemensamt fullt utrustat kök med tillhörande matsal och tvättstuga som alla gäster får nyttja.

– Många uppskattar att de får köpa med sig middag och äta här om man hyrt ett hotellrum. Vi har försökt få till det familjära och att det blir en gemenskap. Matsalen är en viktig del i det.

– Vi tycker att vi hittat rätt koncept för den gamla byggnaden. Det märks genom en ökad efterfrågan. Pensionatet har också fått höga betyg av våra gäster.

Ägarna kände därför att det var hög tid för pensionatet att få växa och behövde få fler rum ganska snabbt.  Tallkvisten Fastigheter, som både äger fastigheten och pensionatet, har möjliggjort utbyggnationen i och med att fastighetens tidigare kontorshyresgäster Formsmedjan och A och D arkitektkontor byter lokaler. Nu har pensionatet 240 kvadrat att bygga hotellrum av. Det kommer att bli 11 nya dubbelrum med badrum.

– Vi kommer även bygga en svit och två av de nybyggda rummen får eget pentry. Fler rum ger också bättre driftsfördelar, både ekonomiskt men även logistiskt med personal och frukostservering.

– Idag är vi lite för små för att ha uppdelade avdelningar så därför får den som jobbar för dagen båda städa, göra frukost och sitta i receptionen. 

Ombyggnationen är ett flermiljonprojekt. Fastigheten ska även brandskyddsanpassas med ventilation, brandceller och ett centralkopplat brandlarm.Bygget startar i mitten av oktober och ska vara klart till februari-mars 2020 eller SM-veckan.

Ett angenämt problem återstår dock. Det är vad Pensionatet ska kalla sig i framtiden.

– Många kommenterar att vi har väldigt hög standard och definitivt borde kalla oss hotell. Jag tycker också att det klingar bättre med hotell efter utökningen. Men vi är nog mer kända i Boden som "pensionatet". Vad som är bäst för oss tål att funderas på, säger Felix Eriksson.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Treehotels åttonde rum – 37 kvadratmeter och 350 fågelholkar: "Hållbart och innovativt"

Treehotels åttonde rum – 37 kvadratmeter och 350 fågelholkar: "Hållbart och innovativt"

Här byggs 30 drömbostäder • Fastighetsbolagets plan för anrika huset • "Unika kvalitéer"

Här byggs 30 drömbostäder • Fastighetsbolagets plan för anrika huset • "Unika kvalitéer"

Överklagar bygglov om ny entré på Willys

Överklagar bygglov om ny entré på Willys

Storfors plåt förvärvar Piteå plåtslageri

Storfors plåt förvärvar Piteå plåtslageri