Facebook ny partner till Luleå business awards

"Vi är glada att ansluta oss till Luleå business awards som en officiell partner det här året", säger Facebooks Joel Kjellgren.

Luleå 22 maj 2020 09:12

Facebook blir ny partner till Luleå business awards och kommer även att stå bakom Hjärnbalken Årets hållbarhetspris som delas ut på Luleå business awards gala den 16 oktober.

– De är ett av världens ledande företag när det gäller att bygga hållbara datacenter, där Luleå är ett av deras mest hållbara och klimatsmarta. Facebook tänker och jobbar hållbart hela vägen, därför är de en förebild för både stora och små företag, säger Jenny Hellman, vd Luleå business region.

Facebook stödjer och arbetar med lokala organisationer vid alla deras datacenter. I Luleå arbetar de till exempel med Vilda kidz, Ung företagsamhet i Norrbotten och Teknikens hus bland många andra.

– Att ett så starkt varumärke som Facebook kliver in som partner känns som ett fint kvitto på att de förstår värdet av Luleå business awards.  Jag ser fram emot det här samarbetet, att få en större inblick i deras arbete kring hållbarhetsfrågor och även hur vi tillsammans kan göra galan ännu bättre, säger Ann-Sofie Lund, eventproducent hos Norr Media.

 Varför har Facebook valt att gå med som partner till Luleå business awards?

– På Facebook strävar vi efter att vara en bra partner där vi har våra datacenter, och vi är långsiktigt engagerade i Luleå och dess befolkning. Vi har varit en del av näringslivet här i många år, och vi vill stötta det till framgång, säger Joel Kjellgren, Facebooks platschef i Luleå, och fortsätter: 

– Business awards är ett fantastiskt sätt att visa upp företagandet i regionen, och ett stort event. Vi är förväntansfulla över att bli en del av det.

 Vad betyder hållbarhet för Facebook?

– Hållbarhet är oerhört viktigt för Facebook. Våra datacenter tillhör de mest avancerade, energieffektiva datacentren i hela världen – de är 80 procent mer vatteneffektiva än det genomsnittliga datacentret och är konstruerade att kylas ner med hjälp av utomhusluften, säger Joel Kjellgren.

Facebook har satt ett vetenskapsbaserat mål att minska utsläppen med 75 procent under 2020. 

– För ett antal år sedan satte vi ett aggressivt mål att senast i slutet av 2020 använda 100 procent förnyelsebar energi till hela vår globala verksamhet. Vi kan stolt säga att vi är i linje med det målet, och att våra datacenter alla körs – eller kommer att bli när de väl färdigställts – på 100 procent förnyelsebar energi.

 Vad ser du fram emot med detta partnerskap?

– Vi är särskilt glada över att stötta hållbarhet i näringslivet, så vi ser fram emot att träffa och lära känna andra lokala företag som sätter det som fokus i sin verksamhet, avslutar Joel Kjellgren.

 

FAKTA

Hjärnbalken Årets hållbarhetspris tilldelas det företag eller den verksamhet som arbetar strategiskt för hållbarhet och som visar handlingskraft i det konkreta genomförandet. 

Hållbarhet innebär långsiktighet, såväl miljömässigt som socialt och ekonomiskt, till exempel genom socialt ansvarstagande, energieffektivisering och miljöinnovationer.

Tidigare vinnare:

Alviksgården 2019

Gneis 2018

LKAB 2017

Luleå basket 2016

Alent Drying 2015

Nordansmak 2014

Swerea Mefos 2013

(2013-2016 hette priset Årets energi- och hållbarhetspris, och innan dess Årets energipris).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Parmhed

Ämnen du kan följa
Läs mer
Norrbotten

Transportsektorn nästa bransch att drabbas av varselvåg

Luleå

Här ska Luleås nya padelhall ligga

Näringsliv

Christina Skoog i öppenhjärtig intervju

Ekonomi, näringsliv & finans

Nu avgörs miljardstriden om vegetariskt

Ekonomi, näringsliv & finans

Nu ökar resorna med tåg och tunnelbana igen

Visa fler