De går in som nya ägare i norrländska miljardföretaget

Bilföretagets huvudägare och styrelseordförande planerar att gå i pension vid årsskiftet. Nu tar tredje generationen över.

Näringsliv 3 november 2021 09:56

Nu träder tredje generationen Hellsten in som ägare i Norrlands bil. Vid årsskiftet planerar nuvarande huvudägaren och styrelserordföranden Stefan Hellsten, 75 år, att gå i pension. 

– Jag känner mig redo att avrunda ett långt och fantastiskt roligt arbetsliv och det känns förstås mycket glädjande att Jacob och Sara nu fortsätter resan, säger Stefan Hellsten.

Det är två av Stefans barn, Jacob Hellsten och Sara Axelsson, som tar vid som huvudägare bredvid övriga ägare i bolaget – Christopher Lundström, Anders Saalo och Mats Brännström. Från januari 2022 kommer de även Jacob och Sara att ingå i koncernbolagets styrelse som ledamöter.

– Vi ser oerhört positivt på att Jacob och Sara blir ägare i bolaget. Vi känner dem väl sedan tidigare och vet att de kommer att tillföra både kompetens och stabilitet i bolagets fortsatta utveckling, säger Anders Saalo.

Norrlands bil har en lång historia. Företaget grundades 1944, då som Skellefteå bil, av bröderna Birger och Karl-Emil Hellsten som då inledde ett samarbete med Scania. Redan då sålde de både lastbilar och personbilar. Fem år senare inleddes samarbetet med Volkswagen. I samband med förvärvet av Müllers bil i Norrbotten så bytte företaget namn till Norrlands bil.

Stefan Hellsten, som nu lämnar över till sina barn, började arbeta i företaget 1974. Norrlands bil omsätter idag cirka 1,3 miljarder kronor som koncern.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Boden

Luleårestaurang satsar på etablering i Boden