"Nu kommer produkt efter produkt tillbaka"

Polarbröd är igång med full produktion på den bagerilinje som har byggts upp det senaste året i Älvsbyn. "Nu kommer produkt efter produkt tillbaka", säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd.

Älvsbyn 14 februari 2022 16:00

Konsumenter har tidigare kunnat köpa bröd bakat i Polarbröds andra bageri i Bredbyn, samt bröd som bolaget har fått hjälp att baka av andra bagerier runt om i landet under namnet ”Polarpolare”. Brödbaket fortsätter som vanligt i Bredbyn, men "Polarpolare" fasas ut.

– Vi har gjort investeringar på 84 miljoner kronor i Bredbyn, där det hela tiden bakats riktigt Polarbröd. Från och med oktober har vi också bakat på den nya linjen i Älvsbyn som vi har byggt. Spaden var i jorden januari 2021 och första brödet i ugnen i oktober 2021, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd, och berättar att verksamheten rullar på och allt fler sorter kommer tillbaka.

– Nu kommer produkt efter produkt tillbaka. Vi synkar oss mellan våra två bagerienheter. Det blir fler sorter än vi kunnat erbjuda efter branden. Vi har fått ut några sorter och nu kommer Polarpärlan. Snart kommer också Polarkakan.

Hur är förväntningarna inför framtiden?

– Vi vet inte riktigt hur folk känner när bröden är tillbaka. Vi har fått positiv respons, men det är ju ändå ett och ett halvt år sedan branden. Vi håller tummarna på att folk hittar tillbaka till oss, säger Karin Bodin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa