Sveriges största småhustillverkare 22 år i följd

Älvsbyhus är den största småhustillverkaren för 22:a året och har ökat avståndet till övriga branschen. Det visar Byggfaktas statistik för 2021.

Älvsbyn 24 januari 2022 15:00

– Det har varit en stark utveckling på marknaden. Det som gläder mig mest är att vi har ökat marknadsandelarna till nivåer som det var länge sedan vi nådde upp till. 12,8 procent marknadsandel på hela landet är en fantastisk siffra i småhusbranschen, säger Älvsbyhus försäljningschef Olov Granström.

Vartannat hur som byggdes i Norrbotten förra året var ett Älvsbyhus och i tillväxtområden som Umeå, Skellefteå och Norrtälje är vart tredje hus ett Älvsbyhus. Företaget är nu för första gången största småhusleverantör i både Kalmar län och Östergötlands län där de historiskt sett haft stor konkurrens av de småländska småhustillverkarna. Det skriver Älvsbyhus i ett pressmeddelande.

– Den ökade efterfrågan kommer att innebära en kraftigt ökad produktion i alla våra produktionsanläggningar. Trots alla pandemirelaterade störningar i sjukfrånvaro och leveranser så byggde vi fler hus 2021 än 2020 och vad gäller 2022 så siktar vi på 800 hus, säger Kent Johansson, vd för Älvsbyhus.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa