Bröddoftande invigning med kunglig glans

Under tisdagen invigde Kronprinsessan Victoria Polarbröds nya bageri i Älvsbyn. "Nu är vi äntligen tillbaka. Det känns helt fantastiskt", säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd.

Älvsbyn 10 maj 2022 16:00

Den 23 augusti 2020 brann Polarbröds bageri i Älvsbyn ner, natten innan en ny bagerilinje skulle invigas. Sedan dess har arbetet med att bygga upp bageriet igen pågått nästan dygnet runt.

– Nu är vi äntligen tillbaka. Det känns helt fantastiskt. Vi är ett familjeföretag med rötter i Älvsbyn sedan 1879. Därför är den här dagen och platsen så viktig för oss. Vi vill se bygden växa och bidra till att människor kan välja att stanna kvar eller flytta hit för att leva och utvecklas här, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd, och fortsätter:

– Det finns knappt ord för att beskriva vår tacksamhet för det imponerande arbete våra medarbetare och samarbetspartners har gjort under den här tiden i Älvsbyn, men också vid vårt andra bageri i Bredbyn. Vi är också glada för det stöd vi fått från andra bagerier som under ett drygt år hjälpte oss att baka.

Det nya bageriet i Älvsbyn har varit i full produktion sedan februari i år och bröd som är bakat i Älvsbyn finns sedan en tid tillbaka i butikshyllorna. Under tisdagen var det äntligen dags för en högtidlig invigning.

– Det här är en stor dag för hela Älvsbyn. Polarbröd är en av grundpelarna i det lokala näringslivet och det känns otroligt bra att idag få fira invigningen av det nya bageriet, säger Tomas Egmark, kommunalråd i Älvsbyn.

Kronprinsessan Victoria avtäckte Polarbröds entréskylt. Den var, mirakulöst nog, nästan det enda som klarade sig ur branden och har kommit att bli en symbol för återkomsten. Deltog på invigningen gjorde DD.KK.HH. Kronprinsessan och Prins Daniel, Polarbröds företagsledning och medarbetare, Norrbottens tf Länsråd Katarina Ljunggren, representanter från kommunen, det lokala näringslivet samt Polarbröds kunder och partners. På plats fanns också tre generationer i företagsfamiljen bakom Polarbröd.

Polarbrödskoncernen 2021

Polarbrödskoncernen - 260 anställda (Polarbröd, Polarbrödsgruppen och Polarrenen)

955 mkr i omsättning

6 fastighetsbolag

5 vindkraftverk

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa