"Det som driver mig är att få ge någonting tillbaka"

Josefine Åhl är vd och delägare i företaget InTime som arbetar med sms-kommunikation i olika former över hela Sverige. Hon har nyligen gått med som affärsängel i nätverket Expandera. "Jag tycker det känns jättespännande", säger hon.

Affärsängel 10 mars 2022 16:00

I grund och botten är Josefine Åhl civilingenjör i datateknik och har arbetat inom olika typer av it-företag. Sedan har hon suttit som marknadschef och vd i olika teknikbolag innan hon så småningom började på Intime. 

– Vi arbetar med sms som går ut från kommuner, landsting, regioner och företag till privatpersoner, allt ifrån sms-påminnelser om bokade läkar- eller tandläkarbesök till leveransaviseringar och marknadsföring, säger hon.

 

Nu har hon även gått in som affärsängel i nätverket Expandera i Norrbotten, som framför allt fokuserar på små och medelstora företag.

– Jag blev headhuntad av en annan affärsängel som tyckte att jag passade bra i nätverket. Jag tycker det känns jättespännande eftersom jag kommer från starta upp-sidan och har sökt kapital många gånger. Jag har suttit på andra sidan och vet vilka utmaningar som finns. Om jag kan hjälpa något annat företag som är i uppstarten så känns det fantastiskt roligt. Det som driver mig är att få ge någonting tillbaka.

Vilken typ av företag vänder sig till er?

– Det kan variera, men det ska finnas ett driv av den som har bolaget. Personligen ser jag gärna kvinnor som driver företag. Det ligger mig extra varmt om hjärtat.

När ska man vända sig till er?

– Både företag i en tidig fas och mer mogna företag är välkomna. Det är bra om man kommit en bit på vägen, så man har en produkt och påbörjat försäljningen.

 

Vad har du för tips till företag som vill kontakta en affärsängel?

– Våga ta hjälp. Det finns mycket hjälp att få och tillsammans blir vi starkare. Det kan vara skönt att ha någon som kommer in utifrån och tittar på ens företag med andra ögon.

Vad har du för tips till den som vill bli affärsängel?

– Om man sitter på ett företag där man känner att man kan hjälpa till, eller om man som enskild person kan tänka sig att gå in som affärsängel, så ska man göra det. Det handlar inte bara om kapital. Man kan bidra mycket med kunskap, erfarenheter och nätverk.

Vad är fördelen med att vara affärsängel?

– Du får ta del av ett stort nätverk med andra entreprenörer som sitter på mycket erfarenhet, kunskap och kontakter. Sedan är det väldigt givande att få hjälpa andra bolag att utvecklas och ta nästa steg och därigenom även bidra till utvecklingen i Norrbotten, säger Josefine Åhl.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa