Sedan juli 2016 driver Linda Vinsa butiken Lauras dam på storgatan i Överkalix. Och att just hon skulle bli ägare av butiken skedde lite av en slump.

– Jag hoppade in lite i det. Jag fick en förfrågan att köpa den och tog chansen. Det var mycket tankar men jag kände att om jag inte tar chansen så kommer jag att ångra mig.

Lauras dam är en anrik butik i Överkalix. När Lisa Vinsa tog över butiken hade den dåvarande ägaren drivit butiken sedan år 1955.

– Det är en inarbetad butik i Överkalix där jag säljer damkläder och underkläder.

Hon driver och arbetar själv i butiken. Hon redan från starten försökt att göra butiken till sin egen samtidigt som hon har försökt att behålla traditionerna.

– Jag har försökt att hålla den känslan som den hade men försökt att ha in lite yngre plagg. Jag vill att alla generationer ska kunna handla här. Jag har försökt att hålla kvar de populära märkerna men har försökt att blanda upp dem med nya.

Berätta, vad har du för plagg i din butik?

– Jag försöker att ta hem det som inte riktigt finns överallt. Det som inte finns på kedjorna, som är av bra kvalité och sånt som inte är så lätt att få tag på.

Många kunder har hängt med under en lång tid men hon berättar att hon även har tankar på att nå ut i landet.

– Jag försöker att nå ut genom sociala medier och lägga ut produktbilder så att alla kunder ska kunna se vad jag har att erbjuda. Men jag har även tankar på att etablera en webbshop åt de kunder som inte kommer till Överkalix. Många av mina kunder är lite äldre och jag vill kunna erbjuda dem att handla i butik men även online.

Vad ser du för trender just nu?

– Det är mycket matchande set, till exempel att både byxan och tröjan går i samma stil men även klassiska kostymbyxor och en snygg kavaj. Jag ser även att 70-talet börjar komma tillbaka, speciellt mot hösten.

Har du någon egen favorittrend?

– Jag älskar de vida byxorna med resår i midjan som vi har fått in mycket av. De är supersköna och väldigt fina.

Vad är det bästa med att driva en butik?

– Det är roligt att driva en butik och väldigt självständigt. Jag får styra över vad som händer i butiken och vad jag tar in.