Entreprenörstävlingen Swedbank rivstart avgjordes igår. Tävlingen belönar hållbara affärsidéer som bidrar till ett bättre samhälle. Tredjepriset gick till företaget Luleåbon Tommie Lögdahls NOWA Drops som tog hem en vinst på 250 000 kronor och ett skräddarsytt affärsutvecklingsprogram.

– Jag har velat bli uppfinnare hela mitt liv – nu är jag närmare den drömmen än någonsin. Jag är ganska nybliven företagare och det är väldigt roligt och utmanande. Priset ger en bra push – nu ska vi gå från prototyp och realisera produkten och ta den ut på marknaden, säger Tommie Lögdahl, grundare av NOWA Drops.

Anledningen till att han tog hem tredje platsen tror tävlingsjuryns ordförande Birgitte Bonnesen är då han har lyckats visualisera sin klimatsmarta idé.

– Denna entreprenör har verkligen lyckats visualisera sin kreativa och klimatsmarta idé för att lösa ett vardagsproblem med de ständigt tomma tvål- och schampoflaskorna. Detta kommer många människor ta, inte bara till sitt hjärta, utan även till sitt badrum, säger Birgitte Bonnesen vd på Swedbank och tävlingsjuryns ordförande.