Tv-profilen hyllar korvfabriken i ny bok

Den tidigare TV4-chefen Jan Scherman införde korv-med-bröd i sitt ledarskap – nu filar han på en ny bok. Ett kapitel i boken ska enligt Scherman handla om Jokkmokksföretaget Jokkmokks korv.

16 maj 2019 13:58

– Jokkmokks korv har en fantastisk historia som verkligen hör hemma i sammanhanget. Människorna bakom, det hemliga receptet, entreprenörsskapet och utvecklingen är närmast en saga", säger Jan Scherman till Jokkmokk.se.

Boken ska heta "Den svenska korvresan - en resa i hela världen" och handlar om korven som en viktig del i samhällsutvecklingen över tid.

Jan Scherman har, sedan han lämnat sin journalistiska bana där Aftonbladet och TV4 varit hans tidigare spelplaner, bland annat författat en bok om ledarskap och han tar fortfarande en plats och har en viktig roll i samhällsdebatten. Inte minst via sin uppmärksammade konfrontation av anhängare av fascistiska grupperingar.

Men nu är det korv som gäller. Scherman har en given plats i sammanslutningen Korvakademien, han tillverkar dessutom, närmast självklart, sin egen korv, kallad "Scherminator" och har rest världen runt och provat allt i korvväg - och lite till.

– Jokkmokkskorven är en höjdare. Den ligger högt på min lista. Kvalitetsstämpeln är tydlig, säger han till Jokkmokk.se.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jessica Tervaniemi