Tuffa beslutet: Nu säljs kafét

Efter drygt ett år har Marina Isaksson bestämt sig för att sälja Café Lina i Luleå. ”Det blev för mycket för mig. Jag hinner inte med det”, säger hon.

7 juni 2019 14:30

Mångsysslaren och matälskaren Marina Isaksson fick sin dröm uppfylld när hon köpte Café Lina, ett av Luleås mest populära fik i april förra året.

De senaste 25 åren har Marina drivit friskvårdsverksamhet och för några år sedan tog hon över Flora friskvård. När hon köpte Linas fortsatte hon att arbeta med friskvården parallellt. Sedan dess har hon arbetat mellan 15-18 timmar varje måndag-lördag. Till slut blev det för mycket för henne.

– Man kan inte ha för mycket även om det känns sorgligt att sälja kafét. Men jag har vridit och vänt under det här sista halvåret sedan en anställd slutade.

I stället blev hon blev tvungen att välja mellan kafét och friskvården.

– Till kafét kan jag hitta en ny ägare men det finns inte någon som kan ta över Flora, som kan jobba med för det är kinesologi, och det finns ingen annan som jobbar med det i stan. Därför tog jag beslutet att jag säljer kafét och fortsätter med friskvården.

Enligt Marina är hon den enda i Luleå, Piteå och Boden som har tillstånd att baka helt glutenfritt i och med tvådelat bageri. Hon hoppas hitta en köpare som vill bära vidare det i samma anda.

– Det har varit omtyckt och varit ett riktigt lyft för Café Lina. Det hoppas jag får fortsätta annars har jag jobbat förgäves känns det som.

Fram tills att hon hittar rätt kommer kafét vara öppet.

– Det är ett populärt café som inte bara får försvinna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jenny Stjernström