Tromb tar klivet in i Norge

Tromb har slutit en miljonaffär med norska EL og IT-förbundet. "Ett riktigt roligt uppdrag", säger Peter Bergkvist, säljansvarig för Tromb i Stockholm.

20 maj 2019 09:00

Digitala affärsutvecklingsbolaget Tromb har under flera år varit starka på tjänster för fackförbund och listan över fackliga kunder i Sverige är lång. Nu tar man även klivet över till Norge, och det med en rejäl digitaliseringsaffär.

– Vi har fått förtroendet av norska EL og IT-förbundet att ta fram ett användarvänligt webbaserat verktyg för att beräkna ackordslöner, ett riktigt roligt uppdrag som utvecklar både oss och dem, säger Peter Bergkvist, säljansvarig för Tromb i Stockholm i ett pressmeddelande.

Bakgrunden till historien är att Tromb sedan flera år utvecklar och underhåller Ackordswebben för Svenska Elektrikerförbundet. Systemet hjälper förbundets medlemmar genom att hantera hela kedjan från ackordsregistrering till distribution av löneunderlag.

– När vi under landstariffkonferensen i Tromsö fattade ett beslut om att digitalisera vårt befintliga ackordssystem började vi med att se vilka befintliga system som fanns på marknaden. Vi bestämde oss ganska snart att utforska möjligheterna att göra en gemensam satsning med Svenska elektrikerförbundet och på så sätt få ut det mesta ur vår investering, berättar Kim André Arnesen, förbundssekreterare på norska EL og IT.

Det system som Tromb nu har påbörjat beräknas vara klart under hösten 2019. När satsningen är klar kommer de båda kunderna att kunna dra nytta av varandras investeringar och vidareutveckla plattformen tillsammans.

Peter Bergkvist på Tromb gläds åt det nya uppdraget.

– Vi har jobbat långsiktigt med Svenska elektrikerförbundet för att få fler att få upp ögonen för ackordssystemet, som faktiskt ger fördelar för både arbetsgivare och arbetstagare. Det blir kul att nu ta med sig de erfarenheterna till Norge, där man har väldigt liknande om än inte exakt likadana behov.

Updraget beräknas i sin första fas vara värt cirka 4 miljoner kronor och har resulterat i en nyanställning för Tromb i Stockholm.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!