Det har länge legat och gnagt hos eldsjälarna bakom Game:In att lokalen kanske inte låg så pass bra till som de ursprungligen hoppades då de öppnade upp portarna för ett och ett halvt år sedan.

Därför har ägarna Jimmie Lindvall och Jens Ekman nu bestämt sig för att stänga verksamheten på Bergviken.

– Vi ser det som en taktisk reträtt där vi tar ett steg tillbaka för att spåna på en ny lokal att öppna upp i. Det här är inte slutet för Game:In, säger Jimmie Lindvall.

Vad letar ni efter i en ny lokal?

– Vi vill in till stan för att det ska vara enklare att ta sig dit med buss. Det krävs oftast två bussar för att ta sig till vår gamla lokal på Bergviken, säger han.

Den gamla lokalen som ligger på Blomgatan 17 var hela 615 kvadratmeter stor, och vid en flytt in till stan är Jimmie Lindvall och kollegan beredda på att det ska bli trängre.

– Vi har tänkt ha exakt lika många datorer, det blir en mindre skala men fortfarande lika bra som det var. Vi håller på att sälja ut lite inventarier som vi inte tror kommer behövas, säger Jimmie Lindvall.

Känns det vemodigt att lämna er gamla lokal som ni lagt ner så mycket arbete och tid på?

– Inte är det ju kul iallafall. Jag och Jens har lagt ner själen de senaste åren för att det skulle bli så bra som möjligt. Men vi förstår båda två att det är för det bästa att falla tillbaka och ta nya tag.

Blir det någon semester innan ni börjar jakten på lokal?

– Om man hade haft råd med semester. Det blir att köra på stenhårt som vanligt. Det är nästan lite otur att det är semestertider nu för det är lite svårare att få tag i folk, men det gäller att dra i de strängar som det går, säger Jimmie Lindvall.