Spelbolag etablerar sig: "Det är fantastiskt"

Spelbolagen fortsätter att etablera sig i Boden. "Förhoppningsvis kan nu våra studenter från Boden vara med i skapandet av deras nästa stora succé", säger Mattias Bergqvist på Boden Business Park.

15 januari 2019 07:59

Nu står det klart att ytterligare ett spelbolag etableras i Boden. Det är det Stockholmsbaserade spelstudion Glorious Games som blir det tredje spelbolaget att etablera en satellitstudio på Boden Business Park.

– Jag är väldigt glad att vi på kort tid fått tre nya spelstudios på plats. Alla tre utvecklar spel mot olika marknader och plattformar och kompletterar därför varandra mycket bra, säger Mattias Bergqvist på Boden Business Park.

Tidigare har Wanderword och House of How valt att etablera praktikstudior i Boden och Glorious Games blir även den en studio där studenter kommer att kunna göra praktik. Tanken är att studenterna ska hjälpa företaget att utveckla och bredda sitt utbud och skapa nya mobilspel. Glorious Game har en vision i att skapa underhållningsupplevelser för kvinnor i alla åldrar och har bland annat skapat spelet Stardoll som är världens största modecommunity.

– Praktikprogrammet innebär både föreläsningar och praktiska uppgifter som kommer att lära studenterna alla aspekter av mobilspelsutveckling. I slutändan är vår ambition att anställa studenterna och skapa en spelstudio i Boden, säger Vineeth Yogidas Sethu, exekutiv producent på Glorious Games som var på besök i Sävast igår.

Denna etablering innebär att samtliga 24 studenter i första årskullen på Boden Business Park kommer att stanna kvar i regionen under sin praktikperiod.

– Det är fantastiskt. Glorious Games hade enorma framgångar under det tidiga 2000-talet och förhoppningsvis kan nu våra studenter från Boden vara med i skapandet av deras nästa stora succé, säger Mattias Bergqvist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Isberg