Sökes: Ny vd för handelskammaren

Det blir ett nytt ledarskifte i Norrbottens handelskammare. Efter drygt ett år på posten slutar Susanne Wallin som vd – och nu söks hennes efterträdare.

14 juni 2017 18:44

I början av 2016 tillträdde Susanne Wallin som vd för Norrbottens handelskammare – men nu har hon köpt stadshotellet i Haparanda och återvänder till hotellbranschen.

– Jag har trivts fantastiskt bra med arbetet på handelskammaren och fått möjligheter att utveckla den tillsammans med mina kollegor och våra medlemmar. Men nu har jag beslutat mig för att bli entreprenör, en dröm som jag haft sedan jag var liten, säger Susanne Wallin till Norrbottens handelskammares webbsida.

Läs mer: Stadshotellet får nya ägare

Läs mer: "Vi behöver vara innovativa"

Det innebär att handelskammaren står inför ett nytt vd-skifte. Wallin kommer att kliva av sitt uppdrag i månadsskiftet augusti–september och tillfälligt ersättas av organisationens vice ordförande Linda Lundberg-Nilsson.

I oktober ska en ny vd tillträda. På Norrbottens handelskammares webbsida finns en annons där det bland annat står att vd-uppdraget går ut på att ansvara för den dagliga verksamheten och realisera handelskammarens visioner.

Vd:n förväntas kunna omsätta visioner och strategier till konkret nytta för organisationens medlemmar. Den nya vd:n ska vara en god ledare, ha relevant utbildning och goda ledarerfarenheter. Personen ska också brinna för Norrbotten och ha god kunskap om länet.

Handelskammarens vd ska också vara duktig på att bygga relationer, ha en stark analytisk förmåga och tydligt fokus på resultat. Erfarenhet av internationell handel beskrivs i annonsen som ett stort plus, eftersom handelskammaren ofta har kontakt med utländska aktörer.

Därför är goda kunskaper i engelska ett krav. Att kunna ytterligare språk är meriterande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Andersson

Ämnen du kan följa