Ann-Sofie Patomella äger salongen Stil & form i Luleå. På måndagen märkte de hur avbokningarna började trilla in till följd av den stora oron för coronaviruset.

– Måndagar brukar vara en hektisk förmiddag. Telefonen ringer och det kommer in mycket bokningar. Men i går märktes det att något var annorlunda. Det kändes i luften måste jag säga, säger Ann-Sofie.

Då föddes idén om att erbjuda kunderna ett hembesök istället. Och redan dagen efter trillade den första take away-bokningen in till salongen. När Norr Media ringer upp Ann-Sofie är hon på väg hem till en av sina kunder.

Artikelbild

| Stil & form erbjuder sina kunder hemklippning som en extratjänst till de som oroas över coronaviruset.

– Det är en del som är oroliga. Så vi födde idén i fikarummet och sedan gjorde vi slag i saken, säger hon.

Gäller det att hitta sådana här snabba lösningar som företagare när förutsättningarna förändras?

– Det är nog så, och just nu är det svårt att veta vart det här kommer ta vägen. I Norrbotten är det än så länge ganska lugnt, men det känns lite oroväckande tycker jag. Vi får göra det vi kan för att erbjuda våra tjänster till folk så länge det här pågår, säger Ann-Sofie Patomella.

Är salongens ekonomi något som oroar om vi hamnar i ett värre läge?

– Ja, det är något som vi har diskuterat. Det är svårt att förutspå något när vi inte vet hur läget kommer att se ut framöver. En sådan här tjänst som hemklippning är inte något vi erbjuder annars, vi får kolla av läget och alla får vara lite beredda på förändringar i schemat. Men vi har sagt att vi alla kommer hjälpas åt, säger Ann-Sofie Patomella.