Frank Kuks driver Lapland tubs i Arvidsjaur tillsammans med Dennis Österberg. Affärsidén är att sälja flytpontoner, bryggor och badtunnor som tillverkas i egen fabrik i Lettland. Som alla andra försäljare ställde han sig i montern i stora tälthallen klockan tio för att börja sälja tillsammans med Albert Mucenieks.

Fyra timmar senare var hela produktsortimentet slutsålt. Badtunnorna åkte iväg, liksom en flytbrygga och flera pontoner. Enbart sittmöblerna på bryggan blev kvar.

– De kan jag skicka med som gåva, säger Kuks.

Artikelbild

| Baddäcken och pontonerna är sålda. Möblerna på däcket följer med på köpet.

Han säger att han nu blixtsnabbt se måste se till att lagret fylls på igen. Det blir nya leveranser från Lettland så kunder behöver inte vara oroliga. Det går att teckna order och få prylarna levererade efter mässan.

I tälthallen finns också Ulla Sidenmark som säljer symaskiner med god framgång. Hon säger att det är inne att sy–inte minst bland kvinnor och det gäller alla åldrar. På mässan visar hon ett 25-tal modeller där värstingen kostar nära 80 000 kronor.Det är en maskin som har display och som kan visa film om hur man kan sy den grej man håller på med.

– Jag har varit med på Stora Nolia i 30 år nu. Mässan är viktig. Här träffar jag mycket folk, säger Ulla Sidenmark, som säljer ett hundratal maskiner per år.

Under PT:s besök tog hon hand om kunden Ros-Marie Norberg Lundh från Boden. Maken som vill vara anonym sade till PT att hon syr mycket.

Artikelbild

| Bra säljdag, konstaterar Albert Mucenieks och Frank Kuks.

– Hon gör allt och syr i alla material. Jag tror att hon har försett hela släkten med skinnhandskar.