Trots att man lovar att hålla hårt i slantarna efter julen är det lätt att falla i mellandagsreor, dyra utekvällar och hämtmat när hungern slår till under shoppingrundan.

1. Matlådor

Skippa utelunchen med kollegorna och planera tidigt för veckans lunchlådor. Har du en lucka på helgen är det perfekt att ägna den åt en timmes storkok. Släng ihop en enkel korvstroganoff eller en mustig linssoppa, kostar nästan ingenting alls och gott är det!

Artikelbild

| Spargris. Den som spar hen har. Extra tipsar om hur du överlever årets absolut fattigaste månad.

2. Se över dina abonnemang

Har du en gammal tidningsprenumeration liggandes? Eller har Netflixkontot dammat igen? Passa på att gå igenom dina månatliga prenumerationer, här finns många kronor att spara in.

3. Bjud bort dig själv på middag

Bor du nära föräldrarna? Gör ett besök eller två nu när matkontot börjat sina. De längtar efter att få bjuda dig på en trevlig middag.

Artikelbild

| Ingen krog. Skippa den dyra krogrundan och ta en vit månad. Bra för både kropp och plånbok.

4. Gå eller cykla

Låt bilen stå! Fatta vad mycket pengar man kan tjäna in på att inte köra bil.

5. Vit månad

Alkohol är jätte jätte dyrt och osunt. Strunta i alkoholen och dyra krogbesök resten av månaden. Det kommer göra gott för din plånbok.

6. Rensa och sälj!

Om det är någon gång som man bör rensa förrådet så är väl januari den bästa tiden att göra det på.

Passa på att slänga ut all gammal skit och sälj vidare porslinsvasen du fick av farmor, vi garanterar att det kommer ge mer glädje åt någon annan.