Det var under våren 2018 som kaféet Hanssons i Boden stängde, för att återuppstå i en ny skepnad. Dåvarande ägarduon Ulrika Granström och Monica Nyman hade drivit Hanssons tillsammans i nästan fyra år och innan dess hade kaféet funnits i 17 år.

Under namnet Färgaregatan sött och salt satsade de istället på ett nytt koncept med betoning på a´la carte, i en dubbelt så stor lokal.

Nu satsar Ulrika Granström vidare och presenterar ännu en nyhet – en vinbar. Samtidigt byter man namn till Restaurang Färgaregatan.

– Nu tar vi bort kaféverksamheten och fokuserar på mat och dryck, säger hon och fortsätter:

– Vi vill förtydliga att vi är en restaurang.

Hur kom du på idén med en vinbar?

– Det passar ju bra ihop med att vi är en restaurang. Sen vill vi även variera oss efter tid. Vårt mål är inte att ha det största dryckessortimentet utan ett varierat sortiment. Vi vill också jobba med olika teman

.

Ulrika Granström ser även en tydlig trend där många efterfrågar alkoholfria alternativ. Detta är något hon tagit fasta på och vill utveckla i den nya vinbaren.

– Man ska kunna ta sig något festligt och gott att dricka, oavsett om det är alkohol eller inte, säger Ulrika Granström.

Inför nyöppningen disponerar man om ytan i lokalen, och satsar på mer fåtöljer.

– Vi har ju redan al´la carte, men många vill komma in och bara sätta sig ner en stund och umgås, kanske som en start på en kväll. De vill äta något lättare utan att behöva boka plats, säger Ulrika Granström.