Under gårdagen korades de sista vinnarna av den två dagar långa SM-tävlingen i Ung Företagsamhet i Stockholm. Från Norrbotten var de två UF-företagen Mitt Norrbotten UF och Innovative Youths UF på plats och precis som i regionsfinalen i Luleå så kammade de hem priser även i riksfinalen. Tove Edström från Mitt Norrbotten UF blev under tisdagen utsedd till Årets Unga Ledare av UF Alumni och Nordea.

– Jag blev så är så stolt och tacksam över fått möjligheten att göra denna resa med mitt team. Att driva UF-företag har verkligen gett mig starten på något stort. Jag känner att nu när jag kommit in på det här med entreprenörskap så kommer jag aldrig kunna släppa det. Det har varit fantastiskt att under året få utvecklas inom olika områden och vi har jobbat mycket i vår grupp med att forma ett starkt team, säger Tove Edström, Creative director för Mitt Norrbotten UF.

Under UF-mässan i Luleå kammade Mitt Norrbotten UF hem inte mindre än fem förstapriser. Under SM fortsatte framgången och utöver vinna första pris i årets Unga Ledare så kammade de hem silverplaceringar i de prestigefyllda kategorierna Årets Hållbara UF-företag och Årets Vara.

Även Innovative Youths UF tog hem pris när de placerade sig på andra platsen i tävlingen Årets Innovation.

– Vi kommer nu gå vidare och se hur vi kan skydda vår produkt säger John Backman från Innovative Youths UF.

– För det här är någonting vi vill fortsätta utveckla och det har varit så kul att jobba tillsammans!, fyllde kollegan Ahmad Baradie i.

Josefin Wäppling Bernárdzon är regionchef på Ung Företagsamhet i Norrbotten och var glad över vinsterna.

– Stort grattis Mitt Norrbotten UF och Innovative Youths UF men i mina ögon är alla de som genomför ett UF-år vinnare. Vi vet att ungdomar som driver UF-företag oftare startar eget företag, tjänar bättre och har lägre arbetslöshet än andra. Det bådar gott inför framtida norrbottniskt entreprenörskap.